Top 5: Cele Mai Bune Solutii De Depozitare • Rives
Ne-am gandit la cele mai practice solutii de depozitare, cu siguranta multora dintre noi ni s-a intamplat sa constatam ca mobilierul atent ales si pozitionat in diferitele incaperi ale locuintei nu ne ofera uneori suficient spatiu pentru depozitarea tuturor obiectelor, asadar am zis sa incepe cu 5 dintre ele, fie ca avem nevoie prin bucatarie, sau avem prin casa spatii mici sau orice raft care poate tine cateva carti sau cutii pentru depozitare.
Fie ca nu am aproximat corect corpurile necesare pentru stocare, fie ca, in timp, am acumulat foarte multe obiecte, simtim nevoia de a avea un spatiu special pentru ‘nimicurile’ carora nu le gasim loc. In orice incapere exista lucruri pe care vrem sa le pastram la indemana, dar care ne incurca si ne aglomereaza spatiul, dand interiorului un aspect dezordonat, neglijent. Pentru astfel de situatii, trebuie sa gasim diverse solutii de depozitare, altele decat cele oferite de mobilier, care sa ne ‘ordoneze’ stilul de viata si sa ne simplifice existenta.
Solutia 1 – Solutii de depozitare: Nise si fante
Spatiile realizate in interiorul peretelui reprezinta o alternativa la suprafetele de depozitare clasice. Chiar daca, initial, au fost proiectate cu rol strict decorativ, nisele si fantele din gips-carton pot servi si ca locuri de stocare a diferitelor obiecte casnice. De exemplu, ele pot indeplini rolul de rafturi pentru carti sau chiar pentru rafturi de haine, daca le mascam cu o mica usa din lemn pictat sau sticla sablata. Altfel spus, le putem stabili utilitatea in functie de incaperea in care se afla.
Solutia 2 – Solutii de depozitare: Valorificarea fiecarui coltisor
Uneori, din variate motive, in urma amenajarii, locuintele noastre ‘se pricopsesc’ cu spatii ‘moarte’, pe care aparent nu le putem valorifica. Fie ca este vorba despre un coltisor in spatele usii sau de un perimetru neocupat intre perete si marginea unui corp de mobilier, acestea pot fi utilizate pentru a stoca diferite obiecte, de la masa de calcat pana la cosuri cu jucarii. Nu trebuie neglijat nici spatiul de sub pat, unde putem aseza cutii si cosuri impletite.
Solutia 3 – Solutii de depozitare: Rafturi de perete pliabile
Foarte practice in baie, dressing si debarale, rafturile pliabile pot ‘gazdui’ o multitudine de lucruri: haine, incaltaminte, prosoape, detergenti, produse cosmetice etc. Avantajul acestor accesorii de depozitare este acela ca, atunci cand nu sunt necesare, pot fi cu usurinta stranse si pastrate pentru situatiile in care ne imbogatim garderoba sau ne reaprovizionam cu diverse produse.
Solutia 4 – Solutii de depozitare: Accesorii de agatat
Atunci cand vorbim despre accesorii de agatat, nu trebuie sa ne gandim numai la cuiere pentru imbracaminte. Ele pot servi atat in baie, pentru halate si prosoape, cat si in bucatarie, pentru cani, ustensile si recipiente cu mirodenii. O bara prevazuta cu carlige, cleme, umerase sau diferite suporturi poate fi montata oriunde in casa, pentru a obtine noi locuri de depozitare. Totodata, acestea sunt ideale pentru a expune ghivece cu flori in casa sau pe balcon, cu conditia sa beneficieze de un sistem de prindere adecvat.
Solutia 5 – Solutii de depozitare: Cosuri si cutii
Constituie solutii de stocare practice si estetice, disponibile pe piata intr-o gama variata de modele si materiale, ce le permit adaptarea la orice tip de decor. Posibilitatile de utilizare a acestora sunt nelimitate: mascarea obiectelor de pe rafturile deschise, asezarea in interiorul dulapurilor si dressingurilor, folosirea ca accesorii decorative etc. In magazine exista cutii din carton, metal, plastic, lemn si piele, care cu siguranta isi vor gasi locul intr-una din incaperile locuintei. In ceea ce priveste cosurile din impletituri de fibre, acestea vor da un plus de caldura si naturalete oricarei amenajari.