Sfaturi practice pentru curățenia de iarnă. Adu energie pozitivă în casa ta.
Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă plină de emoție și fericire. Ne amintim cu drag de copilărie, de momentele de nerăbdare în așteptarea lui Moș Crăciun, de clipele de poveste.
Crăciunul este un prilej pentru a visa, de a ne pune dorințe.
Tradiția nescrisă spune că pentru aceste Sărbători ne pregătim temeinic nu doar cu diverse bucate, ornamente de Crăciun, stare de spirit veselă și multă fericire, ci și cu o casă primitoare, curată, ordonată. O casă gata de primit vizitatori.
Cum ne pregătim de curățenia de Crăciun?
Curățenia de iarnă nu este tocmai plăcută deoarece presupune o curățenie generală, adică mai mult efort și mai mult timp. Noi ne-am gândit la un “to do list” care te va ajuta să termini cât mai repede curățenia pentru a te bucura de adevărata semnificație a Crăciunului.
1. Intră în atmosfera de sărbătoare și curățenie apelând la câteva trucuri:
Dă drumul la muzică. Ascultă cântece vesele sau, de ce nu, fă un playlist de colinde. Cea mai bună variantă pentru a intra în atmosfera de Crăciun.
Îmbracă-te amuzant. Ia o pereche de șosete sau papuci de casă colorați. Îmbracă-te complet în roșu. Pune-ți căciulița de Moș Crăciun sau coarnele de ren ale lui Rudolph.
Apride lumânări. Lumânările sunt o metodă excelentă de a crea o atmosferă plăcută, cu miros de Crăciun. Ce miroase mai mult a Crăciun decât bradul, portocala, scoțișoara?
Gândește pozitiv. Când faci curățenie, faci mișcare. Prin urmare, este o modalitate eficientă și la îndemână să te pregătești fizic de bucatele tradiționale care urmează să le savurezi.
După muncă și răsplată. După ce ai făcut curățenie ce e mai plăcut decât o răsplată bine meritată? Meriți un cadou.
2. Fă o listă cu produsele necesare. Nu poți să începi curățenia fără să ai la îndemână toate produsele. Alege-le pe cele de care chiar ai nevoie. Mai jos ai propunerea noastră de detergenți.
3. Organizează-te. Stabilește de la început ordinea în care vei curăța fiecare încăpere. Începe cu camera cea mai mare și cea mai frecventată, dar termină cu baia și holul pentru că aceste încăperi sunt o zonă de tranzit.
De cât timp vei avea nevoie? Curățenia generală durează mai mult, dar variază în funcție de dimensiunea locuinței. Dacă ai mult de curățat, organizează-te să termini curățenia în timp, dar maxim cu o săptămână înainte de Sărbători.
4. Deschide larg ferestrele. Aerisește în permanență camerele. Ai nevoie de aer curat și de aerisirea camerei deoarece curățenia înseamnă praf și produse de curățenie.
În plus, ai nevoie de multă multă lumină. Profită cât mai mult de lumina naturală. Te vei încărca cu multă energie pozitivă.
5. Începe de sus în jos. După ce ai stabilit ordinea camerelor, vrei să cureți rapid și eficient. Așa cum ți-am mai povestit, nu vrei să cureți o suprafață de două ori. Începe de sus cu tavanul și coboară până ajungi la pardoseală.
6. Folosește holul ca spațiu temporar de depozitare, aceasta este o zonă pe care o vei curăța oricum la final. Scoate aici mobilierul mobil, pe rând, din fiecare cameră, cărți, haine sau orice alte obiecte. De această dată va fi nevoie de curățarea dulapurilor chiar și în interior.
Va trebui să scoți salteaua și covorul la aerisit, să cureți sub pat. Curățarea covoarelor este foarte importantă deoarece sunt o sursă permanentă de praf și scame. Revigorează-i culorile cu un detergent de covoare cum ar fi Dr Stephan Carpet&More.
Ai grijă și de plante. Frunzele trebuie șterse de praf.
7. Triază lucrurile tale în: de păstrat, de donat, de aruncat. Păstrează doar lucrurile care îți aduc bucurie. Curățenia de Crăciun poate fi și o ocazie de a fi mai bun, mai darnic. Donează tot ceea ce este bun și nu mai folosești.
8. Atenție la micile detalii. Curățarea geamurilor se face în totalitate: sticlă, tâmplărie, pervaz, perdea, draperie, jaluzele. Aceste suprafețe nu se curăță des, prin urmare trebuie să le cureți bine. Curățarea perdelelor și a draperiilor se poate face cu un detergent de rufe. Poți folosi pentru jaluzele o lavetă microfibră, apă sau un detergent universal.
9. Aspiră. Apiră pereții, colțurile, canapeaua, fotoliile, covorele, pernele decorative. Îți recomandăm, dacă ai o bibliotecă, oricât de mică ar fi, să aspiri fiecare carte. Cărțile acumulează mult praf, mai ales dacă nu sunt șterse des.
10. Ai grijă la instrucțiuni și nu uita să folosești accesoriile de curățenie potrivite. Unele produse sunt cu acțiune imediată, altele au nevoie de o perioadă de timp pentru a acționa. Citește cu atenție fiecare etichetă. Folosește accesoriile pentru a-ți proteja mâinile și pentru a curăța profesional.
11. Încă o mică sugestie. Dacă tot te apuci de o astfel de curățenie ai ocazia să faci și mici modificări în camere. Poți schimba decorațiunile, covoarele, poți muta mobilierul. Astfel de mici modificări pot crea impresia de nou, o stare de bine, de bucurie.
Propunerea noastră de produse pentru o curățenie profesională
1. Detergent de geam. Misavan Cremă Tratament Sticlă: Curăță și tratează suprafețele din sticlă. Reduce timpul de curățare, suprafața menținându-se curată de 3 ori mai mult timp.
2. Detergent de pardoseli. Optează pentru un detergent ce poate fi aplicat pe orice tip de pardoseală, cu uscare rapidă, putere mare de curățare și un parfum deosebit. Ce spui de un parfum de citrice? Încearcă Dr. Stephan Floor Citrus. Mai multe variante pe magazinul nostru online
3. Anticalcar. Îndepărtează mizeria, depunerile de calcar și rugină de pe suprafețele din baie: Dr. Stephan Shine-Bath.
4. Detergent wc. Alege un gel wc care curăță, îndepărtează depunerile de calcar, igienicează și parfumează plăcut. Un produs cu utilizare zilnică, fără a afecta vasul wc. Ce spui de Dr.Stephan Gel Wc Parfumat Apple? Iar dacă dorești și o dezinfectare a vasului de toaletă, folosește Dr Stephan Declornet Dezinfectant Gel Clorat.
5. Detergent de rufe. Ai încercat noul detergent lichid Vexil? Acum ai posibilitatea. Este un detergent de rufe lichid, super concentrat, recomandat pentru toate tipurile de țesături. Alege varianta dorită: color, rufe albe sau rufe negre.
6. Degresant. În bucătărie te confrunți cu grăsimi arse, prin evaporare, fierbere. Cu cât gătești mai des, cu atât mai mult ai de curățat. Folosește pentru grăsimile arse un degresat la cald cum este Dr. Stephan Hot-Foam, iar pentru grăsimile obținute prin evapoare sau fierbere folosește un degresant la rece cum este Dr. Stephan Cold-Foam. Dacă vasele rămân cu senzația de gras, ar trebui să apelezi la un detergent cu efect degresant cum este Dr. Stephan Super Dish Pump sau Dr. Stephan Bright Dish Pump.
7. Un detergent de mobilă și/sau o soluție universală. Ce spui de un detergent care curăță, protejează și hrănește toate tipurile de lemn? Folosește Misavan Mobilă.
Un detergent cu uscare rapidă și parfum plăcut? Folosește Dr Stephan Spray&Wipe.
8. Accesorii. Îți propunem:Găleată 14L cu storcător (în diverse culori), Brilli Mop Microfibră M în diverse culori, Lavetă Microfibră pentru Geam, Lavetă Microfibră pentru Întreaga casă, Lavetă Microfibră pentru Baie Extra Rezistentă, Lavetă Microfibră Bucătărie Extra Rezistentă, Burete canelat Color 2/set, Mănuși Menaj Extrem Robust M.
9. Opțional: un dezinfectant. Sănătatea familiei este foarte importantă, iar dezinfectarea suprafețelor este un pas care contribuie la acest lucru. Dezinfectează orice suprafață din bucătărie cu Dr. Stephan Dengras Food.
Folosește Dr. Stephan Descol-75 Dezinfectant Hidroalcoolic pentru a dezinfecta wc-ul, colacul, cada, chiuveta, mânerul ușii, telecomanda, pardoseala, ușa etc., se usucă foarte repede și nu necesită clătire.
Nu mai este mult până încep pregătirile pentru o perioadă plină de magie.
Sărbătorile vin, sărbătorile vin...
Dacă încă nu te-ai pregătit de curățenie, intră pe magazinul nostru online și cumpără tot ce ai nevoie. Livrăm prin curier oriunde în țară.