Fabricat în Marea Britanie: arborează steagul pentru marile mărci britanice
Fabricat în Marea Britanie: arborează steagul pentru marile mărci britanice Publicat: 2017-04-20
Lumea în care trăim astăzi este mult mai mică decât a fost cândva. Cândva, era imposibil să faci afaceri cu cineva din străinătate ca o marcă mică sau să comanzi un produs care a fost fabricat în China să vină direct la ușa ta. Cu toate acestea, grupul de producători în creștere și o serie de practici de afaceri în evoluție din întreaga lume au însemnat că purtăm în mod constant haine fabricate în China și mâncăm alimente expediate din Danemarca.
Deși nu este nimic în neregulă cu această piață conectată la nivel global, pe unii dintre noi ne-a lăsat să pună la îndoială valoarea marilor mărci britanice pe care am ajuns să le cunoaștem și le iubim. Acum, doar pentru că știm că o companie a început în Anglia, nu înseamnă neapărat că afacerea încă mai produce articole acasă.
Nemții încă mai fabrică acasă majoritatea produselor lor cele mai mari, pentru că știu că este calitate în brandul pe care le oferă țara lor. Există o mulțime de oameni din întreaga lume care sunt dispuși să plătească puțin mai mult pentru acea etichetă „Made in Germany”. Pe de altă parte, „Made in China” nu are același atractiv.
În timp ce mașinile germane concurează pentru vânzări cu alți producători mai ieftini, datorită calității inerente a statutului lor local, iar electrocasnicele germane precum Siemens, Neff și Bosch câștigă popularitate în întreaga lume, marca „britanica” și-a pierdut o parte din atracție. . De ce? Pentru că multe dintre produsele noastre nu mai sunt fabricate în Marea Britanie.
Reaprinderea dragostei cu brandurile britanice
Cu puțină gândire, ar trebui să poți numi o serie de mărci diferite care te fac mândru că ești britanic. Avem mărci care sunt renumite pentru calitatea lor în străinătate, cum ar fi Naim, Roksan, Cyrus și Rega, care continuă să producă acasă.
Problema este că multe companii încep să-și ignore moștenirea britanică în căutarea unei soluții de producție mai ieftine.
Timp de secole, semnul distinctiv „Made in Britain” a acționat ca o asigurare a excelenței și frumuseții pentru oamenii din întreaga lume. Acea mică etichetă folosită doar de cele mai bune mărci britanice a fost prescurtarea sentimentelor de moștenire, tradiție, integritate și calitate mai presus de orice. Cu toate acestea, acum, este o etichetă despre care mulți cred că este îngrozitor de subutilizată.
Brandurile britanice au potențialul de a fi grozave. Avem unele dintre cele mai inovatoare minți din lume. Cu toate acestea, produsele pe care le producem pierd ceva când încep să se construiască în Orientul Îndepărtat. Aceste companii încep să-și piardă „britania” și, indiferent dacă este percepută sau reală, începem să vedem și o scădere a calității.
De ce, atunci, nu privim propriul nostru brand național cu același nivel de respect și mândrie pe care îl acordă germanii mărcilor lor de origine? De ce eticheta „Made in Britain” nu este un steag pe care companiile locale îl arborează pentru a arăta calitatea afacerii lor oamenilor de departe?
Ce s-a întâmplat cu „Made in Britain”?
Există o mulțime de motive pentru care mărcile britanice au început să-și piardă drumul atunci când vine vorba de fabricarea acasă. Pentru o perioadă de la sfârșitul secolului al XX-lea, eticheta „Made in Britain” nu a fost una cu care obișnuiam să ne lăudăm. A fost afectat de oameni precum British Leyland – o companie de automobile asociată cu militantismul sindical, retragerile și haosul industrial.
Poate în mod nedrept, natura British Leyland a determinat unele entități să înceapă să vadă cu atenție marca britanică. Moștenirea noastră de înaltă calitate părea să fie inundată de îngrijorare și, de atunci, ne străduim să ne reaprindem relația cu propria noastră țară.
Dacă asta nu ar fi suficient, dezvoltarea piețelor de peste mări a avut și un rol de jucat. În ultimele decenii, a devenit mai ușor și mai convenabil pentru multe companii să înceapă să profite de materialele ieftine și costurile cu forța de muncă care sunt oferite în străinătate. Drept urmare, companiile de acasă au început să externalizeze cantități uriașe din afacerile lor în locuri îndepărtate.
De exemplu, apariția unor soluții de producție ieftine și eficiente în India, China și aproape toate celelalte țări asiatice, duc la o scădere gravă a industriei textile din Marea Britanie. Este doar promisiunea a mai multor mărci „Made in Britain” care contribuie la crearea unei reapariții a locurilor de muncă în sector, cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă destinate să fie create până în 2020.
De-a lungul anilor, este sigur să spunem că numeroși factori au făcut ca eticheta „Made in Britain” să-și piardă o parte din strălucire. Cu toate acestea, este de asemenea corect să sugerăm că este la latitudinea mărcilor britanice moderne ale zilei să înceapă să schimbe lucrurile.
Beneficiile Marilor mărci britanice: Mândria clientului
Deci, de ce ar trebui mărcile britanice să folosească sigla „Made in Britain”?
Ei bine, în primul rând – este important pentru client. Studiile au descoperit că aproximativ 73% dintre britanicii cred că este important să cumpere produse care au fost făcute acasă. Acești oameni asociază mărcile care produc în Marea Britanie cu calitate, mândrie culturală și fiabilitate.
Pur și simplu, să le spui clienților că marca ta a fost „Made in Britain”, ar putea fi una dintre cele mai simple modalități de a-i convinge să aibă încredere în tine. Într-o lume în care devine din ce în ce mai dificil pentru noile companii să găsească o nișă și să iasă în evidență în rândul mulțimii, sigla „Made in Britain” ar putea fi modalitatea supremă de a arbora steagul calității.
Dacă asta nu ar fi de ajuns, piața se schimbă și ea. Până de curând, globalizarea și creșterea prețurilor forței de muncă au făcut ca multe dintre produsele pe care le consumăm și le folosim în Marea Britanie au fost fabricate în străinătate. Cu toate acestea, deoarece condițiile de muncă din fabricile de peste mări provoacă probleme etice în afaceri, iar calitatea neregulată a produselor duce la probleme cu cererea și oferta, companiile sunt forțate să se gândească mai atent unde își produc produsele.
Mai important, piața în schimbare îi determină și pe consumatori să se oprească și să se gândească de unde provin produsele lor preferate. Gândiți-vă la asta astfel: consumatorul modern de astăzi vrea să demonstreze că reprezintă ceva. De aceea, milenialul obișnuit are mai multe șanse să facă afaceri cu un brand despre care cred că le împărtășește ideile sau sentimentele.
Cercetătorii au înțeles de mult că „mândria” este o emoție puternică de folosit în strategiile de marketing. Mândria poate influența deciziile de cumpărare de la a vă convinge să cumpărați un anumit tip de pantof pentru că toți prietenii dvs. îl au, până la a vă convinge să continuați să cumpărați dintr-un magazin local pentru că susțin o cauză caritabilă. Oamenilor le place să-și arate afilierile și sprijinul, deoarece îi ajută să se simtă împliniți și puternici.
Echipele inteligente de marketing au început să vadă beneficiile mândriei locale atunci când vine vorba de utilizarea siglei „Made in Britain”, iar identificarea dvs. ca brand britanic în manifestul dumneavoastră vă poate ajuta să vă conectați cu clienții la un nivel mai profund.
Într-un studiu realizat de Edelman digital, aproximativ 40% dintre mileniali preferă să cumpere de la companiile locale, indiferent dacă bunurile și serviciile sunt mai scumpe decât concurenții. Motivul este că clienții se simt mai „conectați” la produsele pe care le cumpără și cred că își susțin țara de origine. În mod similar, un studiu de la Mintel a constatat că mai mult de jumătate dintre clienți consideră că este mai important să cumpere „local” decât organic.
Avantajele de producție de a fi „Made in Britain”
Deci, știm de ce este important ca mărcile britanice să fie „fabricate în Marea Britanie” din perspectiva marketingului, dar care este beneficiul când vine vorba de marjele de producție? Vestea bună este că lumea de marketing în schimbare înseamnă că producția locală nu mai este ceva care se limitează la companii de nișă.
În trecut, mărcile mai mari credeau că singura modalitate prin care puteau produce suficiente produse pentru a satisface cererea era să-și externalizeze producția în străinătate. Cu toate acestea, realitatea este că controlul lanțului de aprovizionare, termenele de livrare mai scurte și alte beneficii esențiale fac ca „Made in Britain” să fie mult mai realist pentru companiile din toate mediile.
De exemplu, atunci când marca dvs. își păstrează producția locală, aceasta beneficiază de o serie de avantaje unice, inclusiv:
1. Control deplin asupra lanțurilor de aprovizionare
Când produsele dvs. de marcă sunt proiectate și construite în Marea Britanie, puteți scurta semnificativ lanțul de aprovizionare. Aceasta înseamnă că, fie că trebuie să modificați o comandă în ultimul moment, fie că doriți pur și simplu să vă asigurați că totul merge bine, aveți acces complet la lanțul dvs. Nu numai asta, dar faceți și procesul mai transparent, ceea ce vă face, în mod natural, mai demn de încredere pentru consumatorii moderni. Un lanț de aprovizionare transparent îți oferă, de asemenea, ceva de care să fii mândru în manifestul mărcii tale, deoarece le permite clienților tăi să vadă natura completă și locală a poveștii mărcii tale.
2. Flexibilitate îmbunătățită
Dacă sunteți o companie care proiectează ceva pentru clienții dvs., atunci produsele fabricate în Marea Britanie vor oferi în mod natural o mai mare flexibilitate. Deoarece toată lumea se află în aceeași zonă, producătorii și designerii pot lucra împreună pentru a transforma viziunea unui client în realitate. Aceasta înseamnă că atât mărcile de nișă, cât și cele de renume pot oferi servicii personalizate clienților mari și pot face ajustări ad-hoc, în loc să fie nevoite să comunice cu alți producători.
3. Rambursare mai rapidă
Mărcile britanice care folosesc oportunitățile locale de producție beneficiază și ele de o redresare mai rapidă. La urma urmei, atunci când trebuie să proiectați și să construiți un produs în străinătate, există o oarecare decalaj între primirea comenzii către o echipă și primirea articolelor finite înapoi. Mărfurile fabricate în Marea Britanie au de obicei mult mai puțin spațiu pentru a călători, ceea ce înseamnă că puteți reacționa mai rapid la cerințele pieței și nu trebuie să fabricați în volume mari „pentru orice eventualitate”. În plus, faptul că utilizați mai puțin transport în lanțul dvs. de aprovizionare vă poate ajuta, de asemenea, să vă identificați ca o companie „verde”.
4. Mai ușor de asigurat calitatea
Producătorii britanici care stau aproape de casă vor avea acces complet la produsele lor pe tot parcursul ciclului de viață al producției. Ei pot efectua controale frecvente de calitate pentru a se asigura că fiecare articol este finisat la același standard ridicat. Aceasta înseamnă că problemele din linie sunt preluate și rezolvate rapid.
5. Sprijinirea economiei locale
Nu în ultimul rând, să conduci o afacere în Marea Britanie înseamnă că susții economia țării. Sigla „Made in Britain” ajută la identificarea unei companii care este dedicată țării sale și care dorește să ofere noi soluții pentru angajare. Crearea de produse în Marea Britanie ajută, de asemenea, la păstrarea moștenirii și moștenirii țării noastre, ceea ce înseamnă că generațiile viitoare au șanse mai mari de a continua să se bucure de toate valorile mărfurilor fabricate în Marea Britanie.
Poate cel mai mare beneficiu dintre toate este faptul că clienții și companiile deopotrivă pot fi siguri că își susțin economia locală și că primesc un rezultat de înaltă calitate. Deși valoarea mărfurilor produse în masă în străinătate poate varia, adevărul este că Marea Britanie are încă o reputație binemeritată de valoare care nu ar trebui subminată.
Desigur, numeroasele beneficii de a fi „Made in Britain” nu eclipsează problemele procesului. Uneori, proiectarea și construirea a ceva în Marea Britanie nu va fi niciodată rentabilă, deoarece necesită multă muncă sau pentru că folosește procese și tehnici pentru care pur și simplu nu avem abilitățile sau mașinile pentru care nu avem. Un exemplu în acest sens ar putea fi crearea unei linii de îmbrăcăminte foarte împodobite care necesită multă coasere manuală.
Este important ca mărcile moderne să cântărească aspectele pozitive și negative ale faptului că sunt „Fabricate în Marea Britanie”, mai ales dacă încearcă să-și construiască reputația mărcii lor.
Exemple de mărci britanice care beneficiază de a fi „Made in Britain”
Sunt șanse să cunoașteți deja unele dintre mărcile din Marea Britanie care sunt în mod inerent „britanice”. Aceste companii sunt mândre de moștenirea lor, iar devotamentul lor de neclintit față de calitate face parte din ceea ce a făcut ca sigla „Made in Britain” să fie atât de eficientă în ultimii ani.
1. Twining's
Considerat de fanii îndrăgostiți ca fiind singurul ceai britanic adevărat, Twining's a fost înființat în 1706 de către comerciantul Thomas Twining. Brandul deține cel mai vechi logo comercial din lume, creat pentru prima dată în 1787. În 1946, populara companie de producție de ceai a fost achiziționată de „Associated British Foods”, iar astăzi este una dintre cele mai căutate mărci din lume.
2. Cadbury
Cunoscut pentru a fi al doilea cel mai mare brand de cofetărie din lume, Cadburys a fost înființat în 1824, de către John Cadbury. În 1866, fiii lui John Cadbury au introdus în Marea Britanie o rețetă îmbunătățită de cacao, iar ciocolata nu a mai fost niciodată la fel.
Compania a fost o caracteristică constantă pe FTSE 100 încă din 1984, când indicele a fost lansat pentru prima dată. Astăzi, Cadbury operează în 50 de țări din întreaga lume, dar se mândrește cu faptul că este Made in Britain.
3. Burberry
Brandul de modă de lux „Burberry” a apărut pentru prima dată în 1856, datorită unui croitor de 21 de ani pe nume Thomas Burberry. Pe parcursul acestui an s-a deschis primul magazin Burberry pe Winchester Street. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, Burberry era o prezență uriașă în Londra. Acum, modelul distinctiv de tartan a devenit cea mai copiată marcă comercială din lume.
Brandul are peste 500 de magazine diferite în 50 de țări și a fost votată a fi a 77-a cea mai valoroasă companie din lume în 2013.
4. Rolls-Royce
În cele din urmă, Rolls-Royce este un producător de automobile de renume mondial, fabricat integral în Marea Britanie. Compania a fost fondată în 1906, de Charles Stewart Rolls și proprietarul său de afaceri mecanice, Henry Royce, după ce cei doi s-au unit împreună cu doar câțiva ani înainte.
În primii ani, Rolls-Royce a achiziționat „Bentley”, iar de atunci, a devenit unul dintre cei mai faimoși și cunoscuți producători britanici de mașini de lux din lume. Aceasta este mașina pe care o vei vedea și în filme emblematice britanice, precum James Bond.
Being Made in Britain înseamnă încă ceva
De-a lungul anilor, a fi „Made in Britain” este un titlu care a câștigat și și-a pierdut tracțiune la o viteză destul de constantă. În ultimul timp, se pare că mândria noastră britanică a fost umbrită de dorința de a produce o producție mai ieftină și mai rapidă, dar pe măsură ce mărcile încep să realizeze valoarea pe care o are sigla „Made in Britain”, toate acestea s-ar putea schimba rapid.
Sondajele sugerează că logo-ul are încă putere. a efectuat o cercetare care a constatat că eticheta „Made in UK” este una dintre cele mai respectate și recunoscute etichete printre toți cumpărătorii. Sondajul a fost realizat cu 43.034 de consumatori din 53 de țări diferite, iar Marea Britanie a fost clasată pe locul trei ca țară individuală pentru „Made in Label”.
Deloc surprinzător, Germania a ocupat primul loc în sondaj, urmată rapid de Elveția. Acest indice „Made in Country” a clasat țările în funcție de cât de pozitiv este percepută eticheta, iar Marea Britanie a depășit Franța și Italia în clasamentul său. În general, cercetarea a constatat că a fi „Made in Britain” este încă ceva venerat în întreaga lume.
Interesant, totuși, sondajul a continuat să solicite țărilor din Marea Britanie să sugereze ce produse consideră că țara lor este cea mai bună. Mâncarea a ieșit în fruntea listei, urmată de mobilier și produse de îngrijire personală. În ciuda faptului că pantofii fabricați în Marea Britanie sunt căutați pe tot globul, aceștia au primit doar 17% din voturi din propria țară.
Poate că o parte a problemei cu care se confruntă mărcile britanice nu este doar faptul că companiile au început să subestimeze eticheta „Made in Britain”, ci și faptul că clienții nu mai înțeleg pe deplin ce produse sunt fabricate în Marea Britanie.
Câștigați sigla „Made in Britain”?
Companiile de astăzi încep să depună mai multe eforturi pentru a-și face publicul conștient de locul unde sunt fabricate produsele și articolele. De exemplu, sigla standard „Made in Britain” a ajutat companiile din toată țara să înceapă să-și contureze „britania” pentru ca toată lumea să o vadă. Comunitatea „Made in Britain” este un grup de producători similari din Marea Britanie, care se concentrează pe atragerea atenției asupra naturii lor locale în eforturile lor de marketing.
Marca „Made in Britain” poate fi acreditată la orice afacere care vinde în mod autentic bunuri care au fost fabricate în Marea Britanie sau Regatul Unit. Eticheta poate fi acordată și companiilor ale căror produse au suferit o schimbare „semnificativă” în Marea Britanie înainte de vânzare.
Deoarece calitatea de membru este considerată o onoare, companiile care solicită acreditare ar putea trebui să trimită dovezi scrise pentru a dovedi că și-au fabricat produsele în Marea Britanie. Odată ce ați obținut cu succes sigla pentru marca dvs., depinde de dvs. cum alegeți să vă comercializați compania cu acesta.
Adesea, utilizarea consecventă a mărcii este considerată a fi crucială pentru recunoașterea clienților, dar este important ca mărcile să-și pună propriul flacără asupra experienței. Asociația „Made in Britain” din Marea Britanie a fost în mod deliberat flexibilă cu privire la modul în care companiile pot folosi marca, ceea ce înseamnă că o puteți adapta pentru a se integra cu logo-ul și culorile mărcii dumneavoastră.
Devenind Made in Britain
Poate cel mai important lucru pe care mărcile ar trebui să-l amintească dacă aleg să se identifice ca fiind „Made in Britain” este că nu este suficient să plaseze pur și simplu marca pe site-ul și produsele lor și să presupună că vor beneficia de un trafic mai mare.
Deși logo-ul „Made in Britain” poate fi cu ușurință un semn de calitate și moștenire, depinde de fiecare brand care îl folosește pentru a consolida acea imagine și a o dezvolta împreună cu propria identitate de marcă. A deveni unul dintre marile mărci britanice ar putea face parte din strategia ta de re-branding și îți oferă ocazia de a te evidenția ca companie dedicată economiei tale locale.
Pe de altă parte, a fi „Fabricat în Marea Britanie” ar putea ajuta să aducă viață și culoare poveștii mărcii tale – ceva care face compania ta mai identificabilă și mai umană.
Astăzi, siglele „Made in” au încă multe de oferit atunci când vine vorba de a face remarcate mărcile pe piața saturată. Asociațiile lor inerente cu calitatea și integritatea îl fac o modalitate excelentă de a sublinia natura mărcii dvs. Cu toate acestea, este important să rețineți că depinde de dvs. să decideți ce înseamnă „Made in Britain” pentru compania dvs. și cum veți contribui la eticheta pentru viitorul afacerilor înfloritoare din Regatul Unit.