Cum organizezi eficient eliberarea locuinței după vânzare
Acum că ai semnat contractul de vânzare-cumpărare trebuie să eliberezi locuința în termenul agreat cu noul proprietar. Există o serie de lucruri care te pot ajuta să organizezi totul eficient și să te muți rapid pentru a-i preda cheia cumpărătorului la timp.
Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să treci cu ușurință peste această etapă.
1. Îți faci un plan pentru fiecare cameră din noua locuință.
Ai nevoie de un astfel de plan pentru că așa vei putea să împachetezi lucrurile în funcție de destinația lor în noua locuință. În plus, te ajută să vezi exact care sunt corpurile de mobilier pe care le vei transporta și dacă încap în spațiul alocat din casa în care te muți.
Este important, totodată, să măsori corpurile de mobilier și să verifici dacă pot fi demontate. Acest lucru te va ajuta să le transporți mai ușor. Dacă nu știi exact cum să procedezi poți să ceri ajutorul firmei de transport care va muta lucrurile pentru că va putea să îți ofere un serviciu de demontare/montare și te va scăpa de aceste griji.
Nu uita să ai în vedere și protejarea saltelelor pe timpul transportului pentru că acestea se pot rupe, păta sau murdări și atunci ar putea fi nevoie să le înlocuiești.
2. Împachetezi obiectele decorative, mici sau fragile.
Astfel de obiecte necesită o grijă specială pentru a te asigura că vor ajunge cu bine la destinație. Poți să folosești folie cu bule, folie de plastic de protecție și ziare sau hârtie pentru a le împacheta.
Ai, de asemenea, nevoie de cutii de carton sau de plastic de dimensiuni mici pentru că transportul obiectelor fragile în acest mod este mai sigur.
Poți fixa totul folosind bandă adezivă, iar obiectele delicate pot fi înfășurate sau așezate pe prosoape.
Nu uita să triezi lucrurile de care nu mai ai nevoie, care nu se potrivesc cu designul noii locuințe sau care sunt ciobite.
Notează pe fiecare cutie conținutul acesteia și camera în care vor fi puse obiectele pentru că în acest mod vei găsi totul mai ușor odată ajuns la destinație.
3. Selectează hainele pe care vrei să le păstrezi.
Pentru că tindem să păstrăm haine pe care nu le mai îmbrăcăm, mutatul este un prilej ideal pentru a selecta acele piese vestimentare care nu își mai găsesc locul în garderoba noastră.
Poți să împarți hainele din dulap în mai multe categorii: – haine pe care le păstrezi;
haine uzate pe care le vei arunca;
haine pe care le donezi;
haine pe care ai putea să le vinzi.
Hainele pe care le vei păstra pot fi împărțite, la rândul lor, în mai multe categorii: haine de iarnă (pulovere, veste, etc), jachete și paltoane, haine de vară, pantaloni, haine de casă, haine de ocazie. Accesoriile, precum eșarfele, fularele sau căciulile, pot fi împachetate separat. În funcție de aceste categorii le pui în saci, așa îți va fi mai ușor să le organizezi în noua locuință.
Este de preferat să folosești saci în locul cutiilor pentru că acestea din urmă ocupă mai mult spațiu. O modalitate de depozitare care te ajută să transporți mai ușor hainele este cea de a folosi saci care pot fi vidați. Astfel scapi de sacii voluminoși, aceștia din urmă fiind mai compacți.
Similar poți proceda și cu pernele, pilotele sau prosoapele.
Dacă ai haine “cu etichetă” pe care le-ai primit, dar nu au fost pe placul tău, sau le- ai cumpărat și nu le-ai îmbrăcat niciodată poți să încerci să le vinzi online.
4. Selectează încălțămintea pe care vrei să o păstrezi.
Așa cum ai făcut cu hainele, poți să sortezi în mai multe categorii încălțămintea pe care vrei să o iei cu tine. E de preferat să o cureți înainte.
5. Ai grijă de aparatura electronică și electrocasnică.
Trebuie să ai grijă ca aparatura electronică și electrocasnică să fie protejată corespunzător pe parcursul transportului. Dacă ai cumpărat recent televizorul, de exemplu, și ai păstrat din întâmplare cutia, o poți folosi acum pentru a-l muta.
Frigiderul trebuie să aibă ușile fixate pentru a evita deschiderea lor accidentală pe parcursul mutării. Poți folosi bandă adezivă de hârtie sau scotch transparent în acest caz. La fel și în cazul aragazului.
Poți, totodată, să ceri ajutorul firmei de transport. Contra cost, angajații acesteia vor împacheta corespunzător fiecare aparat înainte de mutare.
6. Ai grijă de acte, bijuterii și alte obiecte de valoare.
Este foarte important să strângi toate actele, bijuteriile și alte obiecte de valoare și să le așezi într-o cutie specială. Pentru a te asigura că nu va fi pierdută sau rătăcită în timpul mutării este mai bine să o transporți chiar tu.