Cum să aranjați mobilierul într-o cameră îngustă. Design de sufragerie dreptunghiular alungit

By Ionela Ungureanu

Proiectarea absolut oricărei camere, fie că este un dormitor, living, bucătărie sau birou, în funcție de suprafața și înălțimea tavanului, necesită un aspect armonios și un stil bine ales. Nu este atât de dificil să găsești, printre numeroasele opțiuni rafinate, cea foarte specială care va ajuta la rafinarea apartamentelor spațioase (sau nu) pentru o distracție confortabilă. Dar ce trebuie să faceți dacă vă confruntați cu o sarcină - cum să echipați o cameră de 18 mp. m?

Aspect

De obicei, camerele de această dimensiune pot fi găsite în principal în stereotip clădire de apartamente tastați „Hrușciov”. Interior living 18 mp m ar trebui să fie planificat în funcție de cât de multifuncțională este camera. De exemplu, dacă holul este și un dormitor, o creșă sau un birou. Din clarificarea acestui fapt, va depinde direcția suplimentară în alegerea mobilierului, a obiectelor de interior, a culorilor pereților, tavanului și podelei și a altor elemente.

Dispunerea camerei este de 18 mp. m ar trebui gândit luând în considerare toate domeniile funcționale. În orice caz, alegeți un design de hol de 18 mp. m din fotografie nu este atât de dificil pe cât ar putea părea la prima vedere.

Înainte de a ridica cel mai mult design adecvatși începeți reparațiile în camera de zi la 18 metri de fotografie, trebuie să vă ghidați după următoarele principii estetice atunci când alegeți un design de cameră de succes:

Cu cât dimensiunea reală a camerei este mai mică, cu atât trebuie acordată mai multă atenție extinderii vizuale a spațiului. Suprafata 18 mp m pentru camera de zi este foarte puțin, deci cel mai important lucru care trebuie exclus atunci când alegeți un design de cameră de 18 mp. m, este un mobilier voluminos sau prea multe. Obiecte de interior masive, ghivece mari cu plante de interior, figurine mari și voluminoase Culori închise tablouri. Cel mai bine este să luați nuanțe calde ca decorare a pereților și a tavanului, ceea ce va conferi camerei un confort. Dacă nu știi cum să amenajezi o sală de 18 metri, astfel încât să arate mai spațioasă, acordă preferință culorilor deschise. Din punct de vedere vizual, orice umbră de lumină crește în mod eficient suprafața camerei. Cele mai întunecate tonuri sunt necesare pentru decorarea zonelor cu obiecte interioare atractive și pentru zonarea anumitor colțuri ale camerei. Culori închiseîn acest scop, acestea sunt necesare numai în cantități mici - pentru o desemnare specifică a locului unei camere. Atunci când alegeți un design pentru o cameră de zi de 18 mp. m, ar trebui să ignorați astfel de decorațiuni textile, cum ar fi perdelele luxuriante și prea decorate. Perdelele grele de culori închise vor arăta deosebit de nefericite, deoarece reduc vizual spațiul din camera de zi. Este mai bine să dați preferință perdelelor colorate, dar ușoare, cu pliuri simple. În cazul în care camera de zi trebuie să fie împărțită în zone funcționale, pentru aceasta poate fi utilizată iluminarea spot. În scopuri de zonare, puteți diversifica pereții și tavanul cu culori moi. Puteți zonifica camera în alte moduri, de exemplu, o partiție într-o cameră de 18 mp. m este foarte opțiune eficientă, deoarece vă permite să selectați o cameră aproape separată în care să simțiți intimitatea relativă.

Alegerea unui stil de design

Desigur, atunci când alegeți stilul interiorului camerei de zi de 18 mp. m, trebuie să vă concentrați asupra designului întregului apartament. Cu toate acestea, crearea unui ansamblu complet monolitic este opțională. Este întotdeauna posibil, sub rezerva unei anumite tendințe în design, să adăugați propriile caracteristici caracteristice fiecărei camere. Această abordare vă va face casa deosebit de elegantă, individuală și confortabilă.

Clasic

Cel mai comun stil, inclusiv pentru proiectarea unui living de 18 mp. m, a cărei fotografie o puteți vedea mai jos, este un clasic tradițional. Dacă preferați această opțiune specială, acordați atenție următoarelor recomandări:

Cele mai reușite tonuri de decor și mobilier vor fi auriu deschis, bej, roz, crem, nisip și alte nuanțe calme și destul de neutre. Vizualizați cele mai multe idei frumoase design camera de zi 18 metri în fotografie poate fi găsit în articolul nostru. Candelabrul trebuie ales în conformitate cu proporțiile camerei și ținând cont de înălțimea tavanului, astfel încât să nu interfereze cu mișcarea umană și să nu arate voluminoasă. Este puțin probabil ca un candelabru scăzut, chiar și cu cel mai spectaculos design, să arate superb pe un tavan jos. Dacă camera de zi este multifuncțională, atunci nu ar trebui să o forțați cu mobilier solid în mod tradițional stil clasic... Este mai bine să acordați preferință modelelor apropiate de clasice, dar susținute într-un stil mai ușor și mai modern. Astfel, nu veți aglomera spațiul, iar interiorul se va dovedi elegant, confortabil și funcțional. Se recomandă așezarea mobilierului tapițat de-a lungul marginii camerei, deoarece dacă aceasta este exact versiunea clasică, atunci va dura destul suprafata mare... Nu este practic să plasați mobilier tapițat de dimensiuni mari în mijlocul camerei de zi, deoarece va împiedica mișcarea în cameră.

Nu credeți că clasicul este o versiune plictisitoare și standardizată a designului unei camere de 18 mp. m. Un astfel de interior poate fi ușor făcut elegant și unic. Singura întrebare este o combinație competentă și adăugarea organică a elementelor spectaculoase de mobilier și decor.

Etno

Stil de design foarte interesant și eficient. Această opțiune este excelentă pentru renovarea unei camere de 18 mp. m, fotografiile demonstrează perfect că aici nu implică o cantitate mare de mobilier voluminos. Dar culorile spectaculoase și accesoriile cu accente etnice pot conferi camerei tale o personalitate strălucitoare.

Pentru a crea un interior etnic, trebuie doar să alegeți o canapea de dimensiuni medii și fotolii, o măsuță de cafea mică. Rafturile mici suspendate sau încorporate vor ajuta la completarea interiorului. Pentru decor, obiecte de decor care corespund acestui stil sunt de obicei utilizate, de exemplu, măști, figurine, covoare, cuverturi de pat etc.

Stil etno în interiorul camerei de zi 18 mp m, ca în fotografie, este excelent pentru odihnă la domiciliu și un sentiment de confort, mai ales dacă este posibil să introduceți o vatră artificială în cameră.

Eco

O opțiune excelentă pentru o sală relativ mică, deoarece canoanele acestui stil necesită un decor minim. În plus, caracteristicile stilului îl fac ideal pentru o pauză relaxantă.

Stilul eco implică cea mai mare apropiere posibilă de natură, prin urmare, numai materiale naturale sunt utilizate pentru decorare - scândură de parchet, ipsos, mobilier din lemn.

Atunci când alegeți o schemă de culori pentru proiectarea unei camere de 18 mp. m, ar trebui să acordați preferință nuanțelor naturale: bej, verde, maro. Un covor verde mare care imită o peluză ierboasă va arăta foarte frumos.

High Tech

Acest stil oferă o concizie maximă și absența decorului excesiv. Funcționalitate clar etichetată, design modern, tonuri stricte de culoare, absența mobilierului voluminos și inutil - acestea sunt trăsăturile caracteristice high-tech-ului.

Mobilierul transformabil se potrivește perfect în sufrageria acestui stil. Acest lucru este valabil mai ales pentru premise multifuncționaleîntr-un apartament mic.

Caracteristicile designului camerei de zi-dormitor

Când vine vorba de alegerea interiorului camerei de zi dormitor 18 mp. m, atunci trebuie luate în considerare următoarele cerințe:

Este recomandabil să achiziționați o canapea extensibilă pliantă pentru a evita „aglomerația” spațiului. Această opțiune vă va ajuta să economisiți spațiu pentru mișcarea liberă prin cameră. Cel mai bine este dacă restul pieselor de mobilier sunt mici și compacte. Dacă camera de zi este în paralel un dormitor, atunci este recomandabil să instalați patul departe de ușa din față, astfel încât să nu vă împiedicați la intrare. Și din punct de vedere estetic, un loc de dormit este un colț intim, deci nu ar trebui să atragă imediat privirea oaspeților apartamentului tău. Un ecran portabil, uși glisante, rafturi sau perdele pot fi utilizate ca o partiție care marchează zona de dormit. Pentru a evidenția vizual zona de dormit, puteți utiliza alte culori în decorarea podelei și a pereților. O opțiune excelentă pentru zonarea vizuală este Spoturi... În plus, această opțiune este foarte funcțională, deoarece vă permite să organizați o iluminare redusă lângă pat, ceea ce este optim pentru relaxare.

Caracteristicile designului camerei de zi într-un studio

Studiourile devin din ce în ce mai populare în fiecare an, în special în rândul burlacilor și al oamenilor creativi. Un astfel de aspect oferă o mulțime de oportunități de a extinde spațiul și de a spori funcționalitatea chiar și a celor mai mici apartamente de dimensiuni reduse.

Pentru ca o astfel de cameră de zi să nu pară un amestec ridicol de obiecte de interior, trebuie să utilizați următoarele elemente:

mobilier multifuncțional cu mecanisme de transformare;

partiții tipuri diferite;

Spoturi.

Pentru o hală într-o garsonieră, cel mai bine este să alegeți stil modern: Scandinav, hi-tech, minimalism, modern. Laconicismul și simplitatea unor astfel de stiluri se potrivesc cel mai bine pentru o cameră multifuncțională.

În ceea ce privește paleta, ar trebui să acordați preferință culorilor deschise. Cea mai bună opțiune interior modern living 18 mp m - așa-numitul concept de „ardezie goală”, atunci când este suficient de luminos și interior elegant.

O atenție deosebită în studio ar trebui acordată desemnării zonelor funcționale. Ele pot fi distinse nu numai vizual, ci și „fizic”. De exemplu, un loc de dormit poate fi îngrădit cu un ecran sau un rack ușor. Și pentru a separa camera de zi de bucătărie, un blat de bar este ideal.

Galerie foto

În galeria noastră foto poți găsi 41 mai elegante și exemple frumoase design living 18 mp m.

O cameră de zi în formă de pătrat este destul de comună, mai ales în casele private și în casele nou construite. Proiectarea unei astfel de camere nu provoacă dificultăți nici măcar pentru oamenii obișnuiți. Cu toate acestea, dacă o cameră de zi cu mai multe zone funcționale este planificată în cadrul unui proiect de proiectare, atunci va trebui să țineți cont de o mulțime de subtilități, să cântăriți numeroasele argumente pro și contra. Chiar dacă luați cel mai comun plan de proiectare pentru o cameră pentru primirea oaspeților, o mulțime de caracteristici vor apărea pe parcursul implementării sale. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Living pătrat în stil clasic

Caracteristică livingului modern în formă pătrată

Un living pătrat are un avantaj foarte important în comparație cu încăperile de altă formă. Spațiul podelei sale poate fi folosit cât mai util posibil, spre deosebire, de exemplu, de o cameră dreptunghiulară. Ideea este că în cameră dreptunghiulară va fi dificil să găsești un loc pentru mobilier dimensional, deoarece va restrânge suplimentar spațiul deja destul de îngust.

Interiorul unui living modern în alb și negru

Chiar dacă presupunem că toate elementele interioare dintr-o cameră de zi dreptunghiulară vor fi amplasate pe perete, nu mai există atât de mult spațiu în mijloc. Spațiul rămâne doar pentru mișcare mai mult sau mai puțin liberă. Va fi deja destul de dificil să aranjați întâlniri cu o duzină de prieteni, deoarece strâmtorarea va fi simțită în mod clar.

Camera de zi de formă pătrată în stil neoclasic

O cameră pătrată câștigă „omologul său dreptunghiular” tocmai prin menținerea spațiului în centrul camerei. Toate mobilierele pot fi amplasate convenabil de-a lungul pereților, iar mijlocul poate fi transformat într-o zonă funcțională "plutitoare", unde, dacă este necesar, puteți instala o masă cu vase sau chiar puteți construi un mic ring de dans. Cu cât este mai mare camera pătrată, cu atât este mai izbitor avantajul său principal.

Living pătrat cu zonă de luat masa spațioasă

Amenajarea nereușită a ferestrelor poate neutraliza parțial demnitatea unui living în formă de pătrat. Acest lucru poate fi găsit adesea în casele private, atunci când există deschideri deschise ale ferestrelor în cei doi pereți ai camerei, cu excepția posibilității de a plasa orice mobilier în ele. Și într-un perete există o ușă interioară. Și se pare că un singur perete este potrivit pentru amplasarea completă a elementelor interioare, ceea ce în mod clar nu este suficient.

Living elegant și modern, în culori deschise

În acest caz, interiorul unui living pătrat poate beneficia doar de dimensiunea camerei. Într-o cameră mare, mobilierul poate fi așezat într-o insulă, adică în mijloc. Din nou, dacă vorbim despre o cameră dreptunghiulară în care ambii pereți lungi sunt ocupați de ferestre și usi interioare, chiar și dimensiunea sa mare nu va fi o salvare, deoarece nu puteți pune elementele interioare în mijloc și nu le puteți așeza pe pereți.

Caracteristicile de design ale unui living mic pătrat

Amenajarea mobilierului într-un living pătrat

Proiectarea unui living mic pătrat poate necesita o serie de decizii serioase din partea dvs. Una dintre ele este necesitatea înlocuirii ușilor batante convenționale cu ușile glisante. Acest lucru se datorează faptului că astfel de uși vă vor permite să economisiți spațiu util în cameră, care este ocupată de o ușă care se deschide spre interior. Dacă dintr-un anumit motiv nu doriți să schimbați ușile, atunci nu ar trebui să puneți mobilier lângă ele.

Camera de zi clasică cu forma pătrată corectă

Foarte sfaturi importante pentru cei care au un living mic, este să păstreze mobilierul în el cât mai puțin posibil. Acestea ar trebui să fie cele mai necesare obiecte interioare. Nu credeți că cu cât mobilierul este mai frumos, cu atât mai elegantă va fi camera de zi. Nu este deloc cazul, deoarece forțând interiorul unui living pătrat, va exista un spațiu liber în centrul camerei. Senzația de spațiu strâns vă va pune în mod constant presiune, așa că nu va fi complet confortabil în el.

Living pătrat combinat cu bucătărie și zonă de dormit

Pentru a evita acest efect, este mai bine să renunțați la un fel de mobilier masiv. Așadar, de exemplu, în loc de un dulap cu perete complet, opriți-vă la o comodă mică sau la cutii TV suspendate. Un dulap de colț sau o vitrină de colț pentru depozitarea vaselor sau a altor lucruri de care aveți nevoie ar fi o opțiune bună. Acordați atenție culorii mobilierului, obiectele întunecate pe fundal vor fi optime ziduri ușoare... Un design similar al unui living pătrat arată armonios și atractiv.

Living spațios și gratuit în formă de pătrat

Cu privire la mobilier tapitat apoi alege o canapea sau fotolii din motive practice. Dacă aveți nevoie de un loc de dormit cu drepturi depline în sufragerie, atunci, desigur, nu vă puteți descurca fără o canapea. În plus, dacă aveți adesea oaspeți în număr mare, atunci în acest caz, veți avea nevoie de o canapea mare. Ei bine, dacă rămâneți mai des în camera de zi cu familia, poate că o canapea mică pentru 2-3 persoane va fi de ajuns.

Proiectarea unui living spațios de formă pătrată

Designul unui living mare pătrat are, de asemenea, propriile sale caracteristici. Crearea sa necesită aderarea la un principiu important, care poate fi formulat pe scurt după cum urmează: „într-o cameră pătrată mare, ar trebui să încercați să ocupați mijlocul camerei cel puțin la minimum”. Dacă acest principiu este neglijat, atunci centrul camerei de zi va părea prea gol și incomod, ceea ce în sine strică compoziția interioară.

Camera de zi pătrată cu forma pătrată corectă, cu o zonă de lucru

Este obișnuit ca designerii profesioniști să decoreze interiorul cameră pătrată puneți în mijloc fie elemente mari de accent, fie zone funcționale semnificative, care atrag atenția. Un exemplu izbitor este o zonă de relaxare, o canapea de colț a unui fotoliu și o măsuță de cafea. De multe ori și centrul cameră mare poate lua un vitrina, o masă masivă decorată cu diverse elemente și chiar o fântână de cameră.

Canapea de colț într-un living pătrat

Un element de accent se potrivește foarte eficient în designul unei camere de zi pătrate, care joacă în același timp rolul unei granițe între zonele funcționale. Poate fi o semi-partiție frumos decorată, cu nișă, gard verde sau doar un acvariu mare. Un astfel de element arată impresionant, ocupă mijlocul camerei, în plus, împarte camera în două părți, drept urmare se formează un aspect de succes al unei camere de zi pătrate.

Camera de zi pătrată cu o partiție care separă bucătăria

Zonând spațiul camerei pentru primirea oaspeților de formă pătrată, obținem două zone funcționale depline, de formă dreptunghiulară. Scopul funcțional al acestor zone poate fi diferit:

zona dormitorului;

zona de divertisment;

Colțul copiilor;

zona de lucru;

zonă de luat masa și multe altele.

Datorită dimensiunii spațiului de locuit, zonele funcționale pot fi ușor umplute cu tot ce aveți nevoie, practic fără restricții semnificative. Când planificați o cameră în acest fel, trebuie să înțelegeți că compoziția interioară trebuie să rămână integrală. Schema de culori, textura, stilul ambelor părți ale camerei ar trebui să se coreleze în mod ideal între ele.

Fotografia unui living pătrat

Living pătrat cu candelabru mare negru

Nu este deloc necesar să decorați ambele părți ale camerei pentru a primi oaspeții în aceeași culoare sau textură. Principalul lucru este că acestea sunt combinate organic între ele și un concept clar de proiectare ar trebui să fie urmărit în ele.

Oricât de frumoasă și elegantă ar fi renovarea, atractivitatea interiorului depinde în mare măsură de „etapa finală” - amenajarea mobilierului. Cu ajutorul obiectelor de interior, puteți oferi o cameră familiară complet vedere neobișnuită, își schimbă forma, face defectele mai puțin vizibile. Un aranjament competent de mobilier, pe care nu toată lumea îl poate manipula, va ajuta la sublinierea meritelor. Nu este nevoie să cereți sfatul unui designer profesionist dacă cunoașteți regulile de bază pentru amenajarea armonioasă a mobilierului într-un apartament.

Cum să aranjați mobilierul într-o cameră dreptunghiulară de 3x5

Camerele dreptunghiulare înguste sunt foarte frecvente. Dar compozițiile corecte din ele sunt foarte rare. Locuitorii spațiului post-sovietic „păcătuiesc” cu distribuția obișnuită a obiectelor interioare, ceea ce nu evidențiază avantajele și chiar subliniază neajunsurile spațiilor. Deci, de exemplu, în cameră îngustă toate mobilierele nu trebuie așezate de-a lungul unui perete lung. Astfel, camera este doar „întinsă” mai mult și începe să semene cu un coridor. În schimb, este mai bine să împărțiți camera în diferite segmente:,. Deci, nu numai că puteți face camera funcțională și confortabilă, ci și să schimbați vizual forma camerei.

O altă greșeală obișnuită este distribuirea tuturor mobilierului în jurul perimetrului camerei. S-ar părea că această abordare ușurează complet camera. Dar granițele create de mobilier încep să „preseze” persoana și să reducă optic zona. Designerii sfătuiesc să abandoneze această metodă de distribuire a mobilierului, în special a obiectelor mari. Este mai bine să acordați preferință grupării în zone separate.

Sfat. Încercați să vă îndepărtați de abordarea simetrică obișnuită. Asimetria vă va ajuta să extindeți limitele unei încăperi înguste.

Cum să aranjați mobilierul într-o cameră dreptunghiulară din Hrușciov

Particularitatea camerelor din astfel de apartamente standard rezidă în mărime mică... acesta sau principiile de amenajare a mobilierului sunt aceleași:

renunță la tot ceea ce este de prisos;

utilizați mobilier multifuncțional;

grupați articole mari de interior.

Dacă nu știi cum să aranjezi mobilierul într-o cameră dreptunghiulară, atunci tentația este excelentă de distribuit elemente mari în colțuri astfel încât restul spațiului să nu fie aglomerat. Și se pare că așa puteți obține un interior elegant și modern. Dar totuși designerii recomandă evita „zonele goale”între elemente masive ale compoziției. Cel mai bine este să grupați articolele astfel încât să se potrivească. De exemplu, într-un Hrușciov va arăta grozav Canapea în formă de L... Dacă dimensiunea camerei permite, atunci puteți scoate o canapea sau câteva fotolii spre centru și puteți ascunde locul de muncă în spatele lor.

Cum să aranjați mobilierul într-o cameră dreptunghiulară cu balcon

O altă problemă cu care trebuie să se confrunte proprietarii de apartamente este aceasta. Unii oameni preferă să-l combine cu camera, în timp ce alții părăsesc aspectul clasic. Cum se schimbă dispunerea mobilierului în funcție de prezența unui balcon? Principiul de bază - nu închide pasajul La usa balconului... Firește, nimeni nu o va bloca cu un dulap. Dar foarte des, proprietarii de apartamente așează noptiere sau fotolii pe drum sau foarte aproape de ușă. Astfel, accesul la balcon devine mult mai dificil, ceea ce face dificilă deplasarea prin cameră.

Selectați centrul compoziției și începeți să planificați amenajarea mobilierului din acesta, inclusiv un mic spațiu gol pentru o ieșire liberă la balcon. Apoi, vă puteți potrivi cu tot ce aveți nevoie și puteți obține un design funcțional.

Conținutul articolului

Vă sugerez să urmăriți 11 cele mai bune modele living (hol) 18 mp m. în apartament. Aceste proiecte au fost create de unii dintre cei mai buni arhitecți. Peste o mie de oameni au votat pentru aceste interioare. Și pentru început, două interioare de la autori necunoscuți.

Minimalismul este ca Yin și Yang. Camera de zi foarte frumoasă de la "Design Victory"

Creare lumină joc interior cameră de zi - întotdeauna o soluție creativă. Mai ales dacă gospodăriile preferă să combine conservatorismul sănătos cu soluții moderne neobișnuite. Design interior hol cu ​​o suprafață de 18 mp m reflectă dualitatea perspectivelor familiei:

Origine feminină, reprezentată de simbolismul senzual al tripticului lui G. Klimt, nuanțele delicate de cafea ale canapelei și accentele luminoase ale pernelor din satin.

, covor design huligan, culoare închisă bogată a perdelelor, mobilier contrastant și Bărbat - sub forma unui brutal zid de cărămidă , covor design huligan, culoare închisă bogată a perdelelor, mobilier contrastant și acoperirea podelei culoarea nucilor.

O schemă de culori echilibrată ajută la realizarea armoniei într-un astfel de interior. Culoarea calmă a pereților, pictată vopsea acrilică nuanțe de gri, servește ca fundal neutru pentru a exprima individualitatea strălucitoare a mediului.

Amenajarea mobilierului în amenajarea camerei de zi cu o suprafață mică de 18 mp. m. m-am gândit temeinic. Nimic de prisos și toate elementele esențiale: o canapea solidă este așezată lângă peretele îndepărtat al camerei, lângă ea sunt un suport pentru oglinzi cu rafturi pentru cărți și o măsuță de cafea. Vizavi de canapea, un televizor este fixat pe zidărie, dedesubt este un dulap încorporat.

Tavanele sunt acoperite cu plăci de ipsos rezistente la umiditate. Iluminatul din camera de zi de 18 metri este pe mai multe niveluri, reprezentat de buzunare ușoare și lămpi încorporate. Completează cu succes echilibrul luminos al camerei și nu irită ochii.

În general, stilul camerei de zi este de 18 mp. m este caracteristic minimalismului cu accent luminos mansardă.

Interior din studio " Proiectează victoria"

Cameră de flori naturale 18 mp m. din studioul "Arch-Buro"

Majoritatea orașelor moderne sunt supraîncărcate cu peisaje concrete. Cu toții ne lipsește frumusețea încântătoare a naturii - câmpurile înflorite, țesutul complicat al ramurilor copacilor, fluturarea de gauri și iarbă verde. Interiorul camerei de zi prezentate este de 18 mp. m. ne satisface discret nevoia.

Conceput de arhitect, camera de zi este împărțită în 3 zone semantice:

lucru;

camera de oaspeti;

zona de odihnă;

O tehnică de separare non-standard a fost utilizată folosind plăci de gips-carton pentru iluminat, perete și tavan. Pe perete cu televizorul tencuiala decorativa, nuanțe bogate de crem. El înmoaie subtil unghiurile drepte ale dreptunghiului negru al televizorului. Adânc culoarea maro peretele central oferă designul camerei de zi de 18 mp. m. volum saturat.

Tapetul sub formă de băi de argint înflorite ne face puțin mai aproape de natură. Florile de primăvară sunt principalul accent semantic al interiorului; se simt minunat atât pe pernele canapelei, cât și pe pereții de cafea ușori ai camerei.

Mobilier în hol design pentru 18 mp situat în jurul perimetrului camerei. Cu un dreptunghi suficient de alungit al camerei, acest aranjament este cel mai reușit.

Secretul unui living confortabil cu o suprafață de 18 mp închis într-o iluminare bogată pe mai multe niveluri. Candelabrul central este realizat sub formă de fluxuri de ploaie curgătoare, felinarele cu licurici sunt aprinse deasupra zonelor de lucru și de lectură, spațiul camerei de lângă canapea este iluminat de o lampă de podea elegantă. Aplicații de perete servesc ca iluminat de seară moale.

Mormanul moale al covorului seamănă cu mușchiul argintiu. Picturi peisaj marin în zonă de muncă face semn către o călătorie lungă. Culoarea bogată a ierbii de primăvară pe perne, un fotoliu, tul este completată de un verde intens plante de interior.

Proiectarea camerei de zi este asigurată de biroul de arhitectură al lui Alexander Sukhov „Arch-Buro”

Cum să creați un stil ecologic pe 18 metri pătrați

Iubirea pentru natură și un minim rezonabil de mobilier rămân tendințe la modă în interiorul camerelor de zi în acest an. Poftește pentru aerisirea spațiului înconjurător fără structuri grele de proiectare - tendința actuală a timpului nostru .

Schema de culori a designului unei săli mici este de 18 mp. m este tipic pentru tonurile naturale - bej, verde, visiniu. Culorile de bază sunt alb și gri. Accentele semantice sunt accentuate de bogata culoare violet a textilelor.

În interiorul unei camere de zi ecologice, de regulă, se folosesc țesături și materiale naturale: panouri de lemn pe pereți, parchet uleiat pe podea, tablouri care prezintă peisaje, țesături de lână, bumbac și mătase.

Mobilierul dintr-un astfel de living are 18 mp. m. este situat în jurul perimetrului camerei pentru a lăsa spațiu liber în centru, ceea ce conferă atmosferei o senzație de ușurință și greutate.

Responsabil pentru iluminat este un candelabru central de lux sub forma unui buchet de flori cu nuanțe albe, o lampă de perete în același stil și o lampă de podea cu flori montată pe un picior elegant din oțel. Lămpile de lumină iluminează zona funcțională în care se află electronice de larg consum, dulapul încorporat și rafturile pentru cărți.

Într-un interior în stil ecologic, este obișnuit să plantați mini-grădini de plante de interior și flori proaspete.

Proiectarea sălii este asigurată de biroul de arhitectură al lui Alexander Sukhov " Arch-Buro"

Living gri și alb în stilul minimalismului ecologic. Fotografie

Vizualizare Vyacheslav Zhugin

Livingul din acest interior este realizat într-o schemă de culori restrânsă în două tonuri - maro bogat și nuanțe de gri deschis. S-au adăugat pete de culoare verde deschis în formă de pernă și scaun de răchită.

Materialele utilizate în stil eco sunt în principal naturale - lemn, ipsos, bumbac și lână. În cantități minime, plastic și oțel. Pereții sunt aliniați tencuială de gips, tavanul este cusut cu gips-carton, pe podea, parchetul în nuanțe deschise contrastează frumos cu usa din fatași o măsuță de cafea.

Proiectare cameră de zi cu o suprafață de 18 mp m. (vezi foto) realizat în cele mai bune tradiții minimalism - mobilierul discret constă doar dintr-o canapea spațioasă, o măsuță de cafea, un bufet, un televizor cu suport și un fotoliu.

Iluminatul din sufragerie este laconic, spoturile sunt montate de-a lungul perimetrului tavanului, mai mult bandă cu led tavan încadrat și suport TV. Un candelabru suprarealist central completează ideea de iluminare discretă.

Seducția proiectului unei camere de zi de 18 metri în stilul minimalismului ecologic se află în neterminarea sa. Există dorința de a intra rapid în cameră și de a agăța poze pe pereții care sunt pe podea lângă fotoliu. Luați ultima atingere și completați capodopera.

Camera de zi 18 metri. Zebra numită Loft

Biroul de Arhitectură NORDES

Care ar trebui să fie camera de zi a unui burlac modern? O revistă de modă de interioare a realizat un sondaj și a dezvăluit tendințe interesante. Se pare că tinerii preferă să locuiască în camere spațioase, luminoase, cu o cantitate minimă de mobilier și lumini brutale.

Designerii au reușit să facă față sarcinii și au creat interiorul cu caracterul ordonat. Acesta este modul în care un living mic, dar spațios, de 18 mp. m în cu elemente ... Paleta de culori este gri, alb, negru. Peretele central al camerei este gata zidărie, ea conferă un caracter masculin nepoliticos locuinței. Restul pereților sunt frumos aliniați și vopsiți într-un gri de bază.

Mobilierul este solid și împlinește discret toate capriciile proprietarului său: o canapea spațioasă pe care este plăcut să vă relaxați după o zi lungă de lucru, un otoman moale sub picioare în locul unei măsuțe de cafea tradiționale, rafturi cu cărți și bibelouri dragă spre inima ta.

Iluminatul sufrageriei este standard: spoturi, un candelabru central voluminos și aceeași lampă de podea din colț (hello 70s).

Ideea unificatoare a interiorului era o imagine a unei tinere fete și a unei mici zebre. Ideea posterului este tinerețea, frumusețea, rapiditatea și trecerea în timp.

Perdele ușoare, fără greutate, umplu camera de zi cu aer și extind spațiul.

Mansarda muzeului! Una dintre cele mai bune opțiuni pentru un living modern

Designer Lyubov Malenkina

La prima vedere, mansarda muzeului pare o cacofonie stranie între interioarele armonioase, strict verificate. Nu începeți imediat să înțelegeți frumusețea și farmecul ciudat al unui astfel de mansardă.

Și brusc se deschide toată magia interiorului:

cărămida îmbătrânită creează o atmosferă nobilă;

podeaua întunecată este realizată în cele mai bune tradiții de stil;

ușa cu două foi este un ecou al Evului Mediu;

iar fresca din tavan te aduce în atmosfera Renașterii.

Mobilier în designul camerei de zi 18 mp m. în + fotografia este, de asemenea, specială: o canapea într-o husă de lenjerie naturală cu perne în loc de cotiere, scaune de șemineu albastre, o măsuță de cafea strictă în centrul expoziției, dulapuri ușoare și o comodă bate cu succes zona șemineului , un rack întunecat pare a fi o ieșire suplimentară sau un portal către o altă dimensiune ...

Iluminarea este asigurată de un candelabru central masiv, lumini de perete și tavan. Designul atent al luminii creează o atmosferă primitoare și confortabilă.

În concluzie, aș dori să menționez trucurile drăguțe ale interiorului creat: un portret al marelui Charlie, un pom de Crăciun în trepte și imagini încadrate.

Living-grădină pentru 18 persoane metri patrati... Prospețime mediteraneană

Designer Elina Zeynalova

Cum să îți faci visul să devină realitate casa la tara cu o grădină de iarnă într-o clădire obișnuită cu panou obișnuit? Se pare că acest lucru este posibil. Puțină imaginație, creativitate și un designer grozav sunt cheia unui vis prețuit devenit realitate.

Pentru un interior atât de vesel, au fost alese culorile preferate ale Mediteranei - azuriu strălucitor și alb lăptos. Pereții sunt vopsiți turcoaz și acoperiți cu tapet ușor imitând tencuiala texturată. Pe tavan există imagini de fundal care imită plăci lăcuite. Laminat ușor pe podea.

O partiție din rețea din lemn împarte camera în zone. Ghivecele de flori se potrivesc perfect în zăbrele.

Prima este o zonă de lounge cu o canapea de grădină și o grădină de flori, a doua este o zonă de dormit cu o canapea, numeroase rafturi și dulapuri. Dulapurile sunt încorporate în nișe speciale.

Iluminatul este versatil, reprezentat de un candelabru din răchită, o lampă de podea volumetrică din hârtie, spoturi și lămpi suspendate.

Elemente de decor: cușcă pentru păsări, coș de răchită, lumânări decorative, tablouri cu ierburi.

Suprematismul copilăriei. Renovare modernă a holului 18 mp. m.

Arhitect Mila Rezanova

Acum aproximativ o sută de ani, Kazimir Malevich a venit cu o tendință filosofică - Suprematismul. Esența sa este de a transmite mișcare perpetuă prin forme geometrice simple. Tendința filosofică a migrat fără probleme în designul interior și și-a găsit adepții recunoscători aici.

Proiect living cu o suprafata de 18 mp m. este perfect ilustrat de invenția lui Malevich. Culorile de bază sunt tipice pentru suprematism: negru, roșu, galben, maro.

Mobilierul este laconic și realizat în conformitate cu geometria strictă, situat de-a lungul perimetrului camerei de zi. Rezonanța este adusă de un scaun moale, parcă adus din cabina unei nave spațiale. Tabelele de roșu și de culoare albastră sub formă de cercuri sunt foarte caracteristice suprematismului.

Zona de recreere și de lucru este evidențiată cu iluminare individuală.

Contrastul pereților întunecați și luminați este ușor înmuiat de desenele copiilor, figurine pentru copii mici și fotografii ale membrilor gospodăriei.

Minimalism modern. Proiect de design frumos al camerei de zi

Biroul de Arhitectură Birou

Interiorul prezentat este minimalism în forma sa originală. Ceea ce se numește - cel mai pur farmec, cel mai pur eșantion.

Acest stil se caracterizează printr-o schemă de culori deschise a pereților. Pentru colorarea lor s-a folosit smalțul alb matasos. Perdelele și canapeaua au culori mai bogate. Pardoseala este realizată din parchet de stejar ușor și are o textură lamelară frumoasă.

Consola articulată, scaunele și o masă lângă canapea sunt din lemn. A doua masă cu suport de sticlă și blat pe un picior metalic este destinată primirii oaspeților. Sistemul de depozitare este reprezentat de rafturi și sertare de închidere.

Living cu o suprafață de 18 mp m. îndeplinește patru sarcini funcționale: servește ca bibliotecă, zonă de recreere, sală de mese și studiu.

Iluminatul este bine gândit: spoturi, lămpi cizelate, lămpi de designer sub formă de două țevi de oțel reflectă spiritul minimalismului. Lumini cu leduri bine integrat în interior și creează iluzia spațiului.

Camera de zi scandinavă. Tradiție și simplitate. Prospețime albă ca zăpada

Pentru utilizarea tipică a numai materialelor naturale, stuc tencuit pe tavan, simetria detaliilor interioare - picturi, lumânări, ustensile de uz casnic, pardoseli tăiate din lemn natural. Toate acestea sunt prezente în interior.

În același timp, camera nu este supraîncărcată cu mobilier. Numai esențialul pentru viață. În stânga, în colț este o canapea verde fumurie, în fața ei este o măsuță de cafea, un scaun de lectură, un balansoar - un tribut adus vintage, o masă pentru șase. Pe peretele îndepărtat sunt rafturi ajurate cu cărți.

Pereții sunt vopsiți în bej, ceea ce oferă o cameră de zi de 18 mp. m. aerisire și spațiu. Un număr mare de diferite picturi și postere vorbește despre dezvoltarea gândirii creative a gospodăriei.

Minunat candelabru de cristal este o metodă de iluminat deasupra capului, aplice de perete sunt pentru lectură și relaxare.

Lalele vii, mușcate albe adaugă tandrețe rafinată interiorului.

Când vrei să mergi la mare. Living turcoaz în stil nautic

Arhitect Natalia Volkova

Marea lasă întotdeauna cea mai puternică impresie din rest. În serile reci de iarnă, nisipul cald și adâncimea de smarald a fundului mării amintesc. Puteți configura o stațiune în camera dvs. de zi și puteți crea romantismul mării în casa dvs.

Scopul designului camerei de zi este de a oferi un mediu confortabil și relaxant pentru toți membrii familiei.

Pereții erau nivelați cu chit și vopsit turcoaz. Un șemineu stilizat cu scoici a fost așezat în centrul camerei. Pardoseala este realizată din stejar slavon, un material foarte durabil. Tavanul este acoperit cu gips-carton și vopsit în aceeași culoare turcoaz.

Mobilierul este selectat în nuanțe deschise și contrastează frumos cu verdele de mare. Piquancy dulce - consola sub formă de lemn de drift, realizată din salcâm, adaugă căldură și confort interiorului.

Raftul scării nu încurcă spațiul și pare lipsit de greutate. Masa de cafea transformatoare se transformă cu ușurință într-o masă. La secțiunea întunecată a peretelui, există o canapea reprezentativă în culoarea nisipului.

Lumina: un candelabru de designer realizat din scoici, plafoane-tablete și aplice sub formă de meduze, un felinar de autor cu poezii de B. Pasternak.

Vegetația luxuriantă în ghiveci transformă cei 18 mp. m. la o bucată de paradis.

Camera de zi este cea mai importantă cameră din orice apartament. Aici întâlnim oaspeți, sărbătorim sărbători și doar petrecem timp cu familia noastră.

Deoarece se petrece mai mult timp în această cameră, camera de zi ar trebui să fie foarte confortabilă, confortabilă și funcțională.

Acum există un interes tot mai mare pentru decorarea apartamentelor, mare importanță are personalitate în incinte. Cele mai comune dimensiuni ale camerei de zi de astăzi sunt de 18 metri pătrați. m.

Ce poate fi un living de 18 mp m. fotografia arată cele mai bune.

Cu toate acestea, interiorul dintr-o astfel de cameră trebuie abordat în mod competent, astfel încât doar fotografiile proiectelor de design nu sunt suficiente pentru a aduce o idee la viață.

Stiluri populare de design interior

După cum arată statisticile, o cameră de zi de 18 metri pătrați este deosebit de comună. m în Rusia și în țările fostei URSS. Cel mai adesea aceștia sunt Hrușciov binecunoscuți.

Printre locuitorii unor astfel de apartamente, este deosebit de popular să decorați camera de zi într-un stil clasic (tradițional).

Dezvoltarea designului unei camere de zi de 18 mp. m. într-un stil tradițional, se acordă o atenție deosebită confortului și funcționalității spațiilor. De regulă, vacanțele de familie sunt ținute în camera de zi, astfel încât o canapea și un televizor sunt necesare în cameră. Proprietarii de aici prezintă o raritate a familiei, cristal - totul ar trebui să fie la vedere.

Nu sarcină simplă pentru a combina în design noi tendințe și funcționalități atribuite acestei camere. Designul tradițional implică doar o combinație a tuturor celor de mai sus. În ciuda faptului că în acest stil există o generalizare a tuturor epocilor, acesta nu se demodează niciodată și nu își pierde atractivitatea.

Acest concept de design este caracterizat de o combinație de detalii din următoarele stiluri de referință:

Rococo;

Clasicism;

Renașterea italiană;

Stil baroc.

Există cu siguranță o interpretare modernă a stilului clasic. Atmosfera evocă și căldura familiei: sunt postate fotografii ale membrilor familiei cu momente memorabile, suveniruri și meșteșuguri sunt plasate în jurul camerei.

Există o mizerie creativă, care este combinată cu un aranjament clar și simetric al tuturor obiectelor. Într-o astfel de cameră de zi, vrei întotdeauna să petreci timp cu familia și prietenii tăi.

Reguli de bază pentru înregistrare

Înainte de a începe să actualizați o cameră, ar trebui să decideți scopul acesteia. Aici factori importanți este numărul membrilor familiei, caracteristicile lor de vârstă.

Merită să luați în considerare numărul de articole care trebuie plasate în camera de zi. Livingul poate acționa ca un dormitor pentru unii dintre chiriași sau poate fi folosit rar.

Este necesar să se acorde atenție tuturor acestor nuanțe, deoarece contează nevoia fiecăruia dintre membrii familiei.

Zoom optic

O cameră cu o suprafață de 18 mp m, nu cel mai spațios. Amenajarea unor astfel de apartamente, de regulă, are plafoane joase. Trebuie să mărim vizual spațiul cu ajutorul culorilor, al textilelor și al amenajării competente a mobilierului.

Plafoane și iluminat

Mobilarea interiorului camerei de zi de 18 mp m., trebuie acordată o atenție specială proiectării plafoanelor. Pentru tavan, ar trebui să alegeți o schemă de culori deschise, sunt posibile și nuanțe plictisitoare reci.

Aceste culori măresc vizual spațiul.

Iluminatul joacă un rol foarte important în designul interior. Utilizarea mai multor tipuri de iluminat va ajuta la creșterea optică a spațiului. Ele pot fi aplice, veioze, lampa de birou, iluminatul tavanului în jurul perimetrului.

Spoturile de pe plafoanele cu mai multe niveluri vor fi deosebit de eficiente în acest caz. Este original, elegant și îndeplinește funcția principală - mărește vizual camera, tavanele par mai înalte.

Pereți care extind spațiul

Ca și în cazul tavanului, nuanțele întunecate trebuie evitate atunci când alegeți culorile pereților pentru camera de zi. Pentru a extinde vizual camera, este mai bine să folosiți culori pastelate:

Nuanțe de bej;

Nisip;

Culoarea cafelei cu lapte.

Atunci când utilizați o astfel de schemă de culori, camera devine mai confortabilă, mai spațioasă și mai luminoasă.

Astăzi, individualitatea este în prim plan atunci când alegeți un design și pur și simplu culorile pastelate ale pereților și tavanelor pot părea plictisitoare și banale pentru cineva. Dacă vrei să dai individualitate camera mica, completează camera cu contraste.

Este suficient să pictați unul dintre pereți într-o nuanță mai închisă, care va fi combinată cu culori restul zidurilor.

De exemplu, cu pereții în fildeș, un perete cu o culoare mai intensă a cafelei ar arăta perfect. Acest lucru va crea efectul de a extinde camera de care avem nevoie, precum și de a adăuga profunzime și personalitate.

Acoperirile de pereți (tapet, pictură, grund) sunt cel mai bine alese cu dungi verticale. Acest truc ajută la creșterea înălțimii pereților.

Selectarea genului

Acum proiectanții folosesc în mod activ tehnici de zonare în interior, ceea ce oferă funcționalitate camerei, dar în același timp, cu o abordare analfabetă, poate face camera și mai mică.

Nu este recomandat să folosiți partiții și ecrane într-o astfel de cameră de zi. Cel mai bine este să plasați un covor mic care să se amestece cu restul decorului din cameră.

Instrumente care vă ajută vizual să crească suprafața:

Instalarea ușilor într-un living mic nu ar fi cea mai bună soluție, acestea vor arăta aspre. Este mai bine să decorați ușa cu perdele frumoase sau un arc;

Pentru unii, opțiunea de extindere a ușii va fi convenabilă. Nu uitați că acest lucru necesită permisiunea oficială;

Astăzi, este obișnuit să combinați camere într-un apartament din cauza demolării zidurilor. În acest fel, puteți obține o creștere optimă a spațiului;

Va fi corect să măriți vizual camera prin uși transparente și ferestre mari.

Selecția mobilierului

Alegeți mobilierul simplu și funcțional pentru a crea o senzație de ușurință. Este de preferat dacă este transparent și, de asemenea, în nuanțe deschise. Cea mai buna alegere va exista doar un dulap. Cu o oglindă mare, dulapul va extinde percepția vizuală a camerei.

Puteți juca pe contrastul culorilor, principalul lucru în acest caz este să nu exagerați și să nu umbriți designul.

Nu aglomerați spațiul cu șireturi mici, curățați-le dacă este posibil. Dacă totuși trebuie să plasați o mulțime de accesorii, acordați preferință rafturilor de nișă.

Un design bine ales al unui living de 18 mp. m. este confort și seri plăcute de familie.

Fotografie a designului camerei de zi 18 mp m.