7 modalități incredibil de SIMPLE prin care să îți organizezi dulapul

By Ionela Ungureanu

SHARE ON:

Ai sertarele pline cu șosete vechi, costume de baie și mănuși pe care nu le porți niciodată? În zilele noastre, păstrarea organizată a hainelor și a obiectelor vestimentare este o adevărată artă. Aparent, întotdeauna avem prea multe haine și prea puțin spațiul pentru ele.

Iată câteva secrete care te vor ajuta să depozitezi hainele astfel încât să își păstreze prospețimea, dar să le și poți găsi cu ușurință:

#1

Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie

Înainte de toate trebuie să îți sortezi hainele. Scuzele de genul „am putata rochia asta acum 3 ani, poate o voi mai purta ” nu sunt acceptate.

#2

Depozitează-le în funcție de sezon

Toamna ajunge aproape de final, iar iarna își face simțită prezența. Acum este momentul să acorzi câteva momente pentru a îți reorganiza dulapurile și de a pune de o parte ce nu îți va mai fi de folos în timpul iernii.

#3

Sortează-le inteligent

FOLLOW ME

Acest tip de sortare te va ajuta să găsești mai repede articole de care ai nevoie. Există mai multe moduri de a împărți hainele: în funcție de culoare, tip ( tricourile si puloverele pe raftul superior si pantalonii si fustele pe cel inferior) sau meterial.

#4

Folosește-te de mici ajutoare

Umerașele ,cutiile si coșurile transparente te pot ajuta sa îți stochezi mai ușor hainele și să economisești spatiu. Pentru comoditate și un aspect mai drăguț poți scrie pe fiecare cutie ce conține.

#5

Sortează pantofii și gențile

Fiecare pereche de încălțăminte și geantă ar trebui să aibă locul ei in dulap. Ghetele si pantofii își găsesc cel mai bine locul pe raftul de jos. Pentru cizmele lungi un sfat util ar fi să le agăți pe un umerașe pentru a își menține forma.

#6

Organizează hainele în sertare

Pentru a facilita curățarea și pentru a încăpea cat mai multe haine, trebuie să rostogolești hanele si sa le pui în poziție verticală. Poți săle separi folosind un perete despărțitor din carton. Acesta este un mod convenabil de a depozita lenjeria de corp, tricourile sau eșarfele si șosetele.

#7

Cum păstrezi hainele proaspete

Înainte să îți pui tricotajele de lână în dulap, ar trebui să aerisești dulapul. Cel mai bine este să faci acest lucru în aer liber. Înainte de a le depozita pe perioada sezonieră, ar fi bine să fie spălate și puse în pungi de plastic. Ține dulapul deschis din când în când și astfel hainele nu vor reține miros.

Citește și: 12 modalități simple de a organiza ȘIFONIERUL

Femeile se confruntă întotdeauna cu două probleme atunci când deschid șifonierul: în primul rând, nu au nimic în care să se îmbrace și în al doilea rând, nu mai au spațiu pentru haine.

Dacă te regăsești în situațiile de mai sus este pentru că de cele ma multe ori nu reușim să organizăm hainele și accesoriile în cel mai eficient mod.

Iată 12 sfaturi care te vor ajuta să sortezi hainele corespunzător:

Cum să depozitezi eșarfele și fularele

Pentru ca cizmele să-și păstreze forma, pune în interiorul lor role de spumă sau reviste

Cum sortezi lenjeria intimă

Depozitarea hainelor pe verticală sau în role te va ajuta să economsești spațiu

Folosește role PVC pentru eșarfe, prosoape și curele

Agață o cheiță de umeraș pentru a dubla spațiul din dulap

Folosește un lanț din plastic pentru a agăța mai multe umerașe

O fructieră de acest tip poate fi foarte utilă pentru a depozita obiectele din baie

Pantalonii scurți pot fi agățați cu ușurință pe inele de perdea de duș

Pilotele și așternuturile pot fi depozitate într-o pernă

Poți folosi cutii de vin pentru a depozita pantofii

Folosește tăvi de gheață pentru a păstra ordine în bjuterii

Citește și: 12 modalități ingenioase de a face o cameră mică să pară mai mare

O bucătărie mică, tavane prea joase sau spațiile prea înguste te pot face să crezi ca ai oportunități limitate de a-ți aranja casa exact asa cum îți dorești. Dar, de fapt, există o mulțime de modalități de a da frâu liber imaginație chiar și când vine vorba de camere foarte mici. Trebuie doar să știi cum cum să dai impresia de spațiu mai mare.

Iată aici câteva idei:

Alege draperiile potrivite

Dacă alegi draperiile în aceeași nuanță cu pereții, vei da senzația unei camere mai mari. Evită să alegi perdele prea groase sau grele.

Lasă să intre cât mai multă lumină

Nu utiliza marginile ferestrelor pe post de rafturi de cărți sau pentru a pune ghivecele de flori. Chiar și cea mai mică cameră, dacă este luminată exact cât trebuie, va deveni mai aerisită și mai primitoare.

Păstrează ordinea

Alege cu atenție cum să îți aranjezi lucrurile în cameră și fii mereu atentă să nu existe lucruri împrăștiate. Evită să folosești prea multe perne sau alte decorațiuni. Sentimentul de haos în casă duce la percepția lipsei de spațiu.

Folosește culori neutre

Niciodată nu vei greși dacă alegi culori calde, pastelate pentru tavan, podea sau pentru unele piese de mobilier. Vei fi surprinsă să vezi cât de mult vor da senzația de cameră mai mare.

Optează pentru mobilier multifuncțional

Este ideal să ai în casă astfel de obiecte: o canapea care se transformă în pat sau o masă de bucătărie care se pliază. Spațiul într-o cameră mică nu ar trebui să fie static. Cu cât lucrurile din casă au mai multe întrebuințări, cu atât camera ta va părea mai mare.

Folosește oglinzi

Oglinzile amplasate în apropierea ferestrelor sunt esențiale în crearea senzației de spațiu mai mare. De asemenea, poți pune oglinzi și pe dulap sau pe ușa de la cameră.

Folosește înălțimea camerei la capacitate maximă

O modalitate foarte bună de a economisi spațiu este de a folosi rafturi care se întind de la podea la tavan. Chiar dacă la început pot părea prea mari, vei observa diferența de spațiu salvat.

Creează iluzia de ferestre mai mari

Optează pentru perdele care se întind de la tavan până la podea. Acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare, cu condiția să permită trecerea luminii, deci să nu aibă o culoare prea închisă ori să fie dintr-un material foarte gros.

Nu lipi toată mobila de perete

E important să creezi un spațiu confortabil și funcțional, nu un ring de dans în centrul fiecărei camere. Atunci când așezi toate piesele de mobilier lângă perete nu reușești decât să crești gradul de conștientizare a spațiului mic.

Optează pentru un tavan colorat

Contrar teoriei conform căreia tavanul ar trebui să fie mereu alb, încearcă să îl vopsești cu o culoare jucăușă și vei fi impresoinată de cât de aerisită se va simți camera.

Mobilier transparent

O masă de sticlă sau scaune transparente, realizate dintr-un material de calitate, sunt o soluție excelentă pentru camerele mici. Acestea dau impresia de luminozitate și că încăperea nu este atât de plină.

Uși înalte

Ușile extem de înalte sunt foarte elegante și măresc camera.