Raftul optim de depozitare
La depozitarea materialelor dvs., sunt utile aceste ponturi:
Folosiţi raţional spaţiile de care dispuneţi
Pe suprafeţe mari, puteţi exploata întreaga lăţime cu rafturi de mare anvergură, rafturi în consolă sau rafturi pentru paleţi. Culoarele trebuie să ofere suficient loc pentru manevrarea dispozitivelor operare la depozitare sau a stivuitoarelor (respectaţi căile de circulaţie). Pentru spaţiile mici, rafturile multifuncţionale şi rafturile de depozitare precum şi sisteme de sertare sunt ideale pentru depozitarea sinoptică a pieselor mici.
Aveţi în vedere stabilitatea
Esenţial pentru o stabilitate optimă este raportul dintre înălţimea şi adâncimea raftului. Este valabilă următoarea regulă de bază: 5:1 pentru rafturile deschise şi 4:1 pentru dulapurile sau rafturile cu uşi. În orice caz, trebuie planificate fixarea podelei şi a pereţilor precum şi interconectarea rafturilor.
Respectaţi inspecţia regulată a rafturilor
În Germania, siguranţa în exploatare a echipamentele de depozitare trebuie verificată anual. Siguranţa este impusă de norma europeană DIN EN 15635, de Regulamentul privind siguranţa industrială precum şi de reglementarea 108-007 DGUV (BGR 234) a companiilor de depozitare. Conform normelor, persoane calificate trebuie să realizeze o inspecţie anuală a echipamentelor de depozitare. Inspecţia trebuie să ajute la păstrarea bunurilor şi la identificarea defectelor pentru a evita întreruperi ale procesului de lucru sau accidente de muncă.
Inspecţia rafturilor poate fi vizuală, în timpul funcţionării. Astfel, întreruperile proceselor trebuie reduse la minim. Verificarea rafturilor trebuie să urmărească respectarea regulilor privind măsurile de protecţie, componentele şi încărcarea. Rafturile sunt verificate şi dacă prezintă defecte şi deformări vizibile sau componente lipsă. Valabil pentru cele mai diferite tipuri de rafturi, cum ar fi: