Cel mai bun umidificator: top 10 umidificatoare cu evaporare si ultrasunete

By Ionela Ungureanu

Cel mai bun umidificator: top 10 umidificatoare cu evaporare si ultrasunete

Cel mai bun umidificator este capabil sa mentina nivelul umiditatii intre 30 si 50%, fara sa emita mult zgomot si fara sa fie necesara realimentarea frecventa cu apa. Am pregatit un top 10 cu umidificatoare ce se incadreaza perfect in acesti parametri. Insa pentru a alege cele 10 produse, a fost necesara o analiza complexa a peste 50 de umidificatoare prezente astazi pe piata. Noroc ca in trecut, am avut sansa sa testam cateva din ele si aproape toate au ajuns in clasament.

Cel mai bun umidificator – de ce trebuie sa am unul?

Specialistii recomanda ca umiditatea dintr-o locuinta sa nu fie mai mica de 30% si sa nu depaseasca 50%. Aerul uscat poate face respiratia mai complicata, iar pentru copii si adultii cu probleme respiratorii, aerul prea uscat este periculos. Utilizarea unui umidificator rezolva de cele mai multe ori problema. Mai mult decat atat, un umidificator ales bine poate sa amelioreze simptomele congestiei nazale, respectiv sa asigure un somn mai linistit si odihnitor.

Trebuie insa sa tineti minte doua lucruri. Primul, nu exagerati cu nivelul umiditatii. Aerul prea umed este mediul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Al doilea, sa nu uitati sa curatati umidificatorul si sa schimbati la timp filtrul. Prin urmare, aveti grija sa alegeti un dispozitiv la care elementele de filtrare se gasesc usor in vanzare.

Cum aleg cel mai bun umidificator?

La alegerea unui umidificator conteaza urmatoarele aspecte:

1. Capacitatea de umidificare. O s-o gasiti exprimata in mililitri pe ora sau litri pe zi. E important ca capacitatea de umidificarea sa nu fie sub 300 ml/h (7,2 litri/zi), mai buna insa ar fi o valoare intre 400 si 500 ml/h. Un umidificator mai puternic isi face treaba mai repede si nu-i este frica de spatii largi.

2. Higrostatul este un dispozitiv integrat in umidificator, ce permite setarea si pastrarea unui anumit nivel al umiditatii, fara sa fie necesara vreo implicare din exterior. Umidificatoarele mai ieftine nu sunt dotate cu higrostat. Acest lucru nu le face inutile, dar cu siguranta le face mai greu de utilizat.

3. Consumul de curent si capacitatea rezervorului de apa. Pentru ca umidificatorul este un dispozitiv ce functioneaza ore in sir, aveti grija sa alegeti unul cu consum de curent redus. In plus, atrageti atentia si la capacitatea rezervorului de apa. Ideal fiind un rezervor al carui volum trece de 5 litri.

4. Calitatea functionarii. Ne referim aici la nivelul de zgomot produs de umidificator, dar si la aspecte precum scurgerile de apa din rezervor si calitatea materialelor. Am avut la teste umidificatoare ce pierdeau apa in timpul functionarii si nu a fost placut deloc.

5. Umidificator cu ultrasunete. Umidificarea cu ultrasunete este o tehnologie relativ recenta, dar care a primit o raspandire foarte mare in ultimii ani. Astazi, cea mai mare parte a umidificatoarelor functioneaza cu ultrasunete. Tehnologia foloseste un emitator de ultrasunete, plasat la fundul recipientului de apa, pentru a crea vibratii cu o frecventa foarte mare, care la randul lor genereaza un nor de ceata. Norul este apoi imprastiat prin incapere cu ajutorul fluxurilor de aer naturale sau de un ventilator integrat in aparatul de umidificare.

Cel mai bun umidificator: top 10 umidificatoare

Iata cum arata clasamentul cu cele mai bune umidificatoare dupa raportul calitate/pret.

1. AlecoAir U30 IONIC – cel mai bun umidificator

AlecoAir U30 IONIC este probabil cel mai bun umidificator dupa raportul calitate/pret. Unitatea are o capacitate de umidificare maxima de 400 ml/h sau 9,6 litri pe zi. Producatorul a prevazut un higrostat ce permite reglarea umiditatii intre 40 si 75%, trei trepte pentru intensitatea de umidificare si functie ionizare. AlecoAir U30 IONIC are un rezervor de 5,2 litri, cu senzor ce anunta cand apa se termina. Lista cu functii suplimentare este completata de un timer pentru oprirea automata (cu setari intre 1 si 9 ore), functie vapori calzi, plus memorare a setarilor.

Verifica pretul lui AlecoAir U30 IONIC aici.

2. Stylies Leonis

Stylies Leonis este un umidificator cu ultrasunete ce am avut sansa sa-l testam si ne-a placut foarte tare. Aparatul are o capacitate maxima de umidificare de 500 ml/h, fiind astfel cel mai puternic umidificator din clasament. Higrostatul integrat permite setarea nivelului de umiditate dorit, iar afisajul este si el de mare ajutor in acest proces. In timpul testelor, Leonis a demonstrat ca este foarte silentios, eficace si usor de folosit. Cititi recenzia completa aici.

Verifica pretul lui Stylies Leonis aici.

3. Concept ZV2000

Concept ZV2000 a fost un candidat foarte serios pentru titlul de cel mai bun umidificator dupa raportul calitate/pret. Dispozitivul are un rezervor de 5 litri, iar capacitatea maxima de umidificare masoara 400 ml/h sau 9,6 litri pe zi. Concept ZV2000 are higrostat integrat cu setari pe 3 niveluri – 45%, 55% si 65%. La fel ca produsele de pe primele doua locuri, modelul ZV2000 are ionizator, o functie ce produce si distribuie ioni negativi. Astfel, aerul pare mai proaspat si mai placut.

Verifica pretul modelului ZV2000 aici.

4. Clean Air Optima CA605 – cel mai bun umidificator Clean Air

Clean Air Optima CA605 este un umidificator cu capacitatea maxima de 480 ml/h (11,5 litri pe zi), higrostat integrat si functie ionizare. Clean Air Optima CA605 are un afisaj suficienta de mare incat sa incapa umiditatea din incapere, temperatura si setarile timer-ului. Mai mult decat atat, pentru o utilizarea mai facila, umidificator vine si cu o telecomanda. Modelul Optima CA605 are foarte mult potential si putea urca mai sus in clasament. Din pacate pretul de aproape 650 lei i-a oprit ascensiunea.

Vezi pretul umidificatorului aici.

5. Air Naturel Gota

Air Naturel Gota este cel mai ieftin umidificator din clasament. Aparatul are o capacitate de 350 ml/h, higrostat integrat si rezervor de 3 litri, dar ii lipsesc timer-ul si functia ionizare. Air Naturel Gota este un umidificator compact, silentios si usor de folosit, fiind ideal pentru un dormitor.

Verifica pretul umidificatorului aici.

6. MeacoMIST DELUXE 2020

MeacoMIST DELUXE 2020 este un aparat mai special, ce combina functia de umidificarea cu cea de purificare. Pentru aceasta, producatorul a prevazut o lampa UV care curata apa inainte ca ea sa fie dispersata in aer si un filtru HEPA care retine mirosurile si particulele de praf. MeacoMIST DELUXE 2020 are o capacitate maxima de 400 ml/h, rezervorul pentru apa masoara 5,3 litri, iar higrostatul si timer-ul permit setarea nivelului de umiditate dorit.

Verifica pretul lui MeacoMIST DELUXE 2020 aici.

7. Stylies Titan by Coplax

Pe locul 7 in top-ul ce anunta cel mai bun umidificator s-a clasat inca un aparat oferit de producatorul elvetian Coplax. Unitatea are o capacitate maxima de 400 ml/h, higrostat integrat, timer, afisaj si un vas pentru apa cu capacitatea de 5,5 litri. Umidificatorul are si optiunea vaporilor calzi, dar ii lipseste ionizatorului.

Verifica pretul modelului Stylies Titan aici.

8. Stylies Hera by Coplax

Stylies Hera este inca un umidificator care a trecut prin mainile noastre. Aparatul s-a prezentat bine in timpul testelor. E foarte silentios, are un recipient pentru apa generos (7,5 litri) si un ecran pentru afisarea parametrilor de functionare. Produsul nu s-a clasat mai sus pentru ca ii lipsesc functia de ionizare si timer-ul. Recenzia completa pentru acest umidificator poate fi citita aici.

9. Clean Air Optima CA602 NEW

Clean Air Optima CA602 NEW este noua versiune a unui umidificator foarte cunoscut pe piata. Unitatea are o capacitate maxima de umidificare de 300 ml/h si un rezervor de apa cu volumul de 3,5 litri. Modelul are ionizare, functionare silentioasa, este compact si usor de folosit. Lipsesc insa higrostatul si timer-ul.

Verifica pretul umidificatorului aici.

10. Clean Air Optima CA803 – umidificator cu evaporare

Ocupantul locului 10 in clasamentul pentru cel mai bun umidificator este un produs destul de complicat, producatorul numindu-l chiar spalator de aer. Unitatea are higrostat integrat, doua filtre pentru curatarea aerului si ventilator cu 3 trepte de functionare. Din lista de functii insa lipseste ionizarea, iar capacitatea de umidificare este destul de modesta (250 ml/h) pentru un aparat atat de scump. Verifica pretul aici.

Cel mai bun umidificator profesional

WDB 600 – verifica pretul aici – este probabil cel mai bun umidificator profesional dupa raportul calitate/pret. Prin umidificator profesional se are in vedere un aparat cu capacitate de functionare sporita. WDB 600 este capabil sa disperseze 60 de litri de apa pe zi, adica 2,5 litri/h. Umidificatorul functioneaza cu evaporare, are 2 trepte de functionare pentru ventilator, iar in set intra si o lampa UV pentru curatarea aerului.

Citeste si:

Cel mai bun dezumidificator

Cel mai bun umidificator