10 reguli feng shui pentru camera copilului. Cum să organizezi spațiul eficient

By Ionela Ungureanu

Dacă vă întrebați de ce am luat o pauză lungă de la blog, iată răspunsul: suntem în plin proces de renovare și mobilare a noii căsuțe, iar, în plus, gemenii au tot fost luați cu asalt de tot felul de viroze, care nu ne-au scutit nici pe noi, părinții. A fost o perioada tare grea și aglomerată, însă simt ca ușor se face lumină și o scoatem cumva la capăt. Revenind la amenjarea casei, de data aceasta chiar mi-am dorit să respect câteva reguli feng shui, atât pentru camera gemenilor, cât si pentru întregul apartament.

Scopul principal al feng shui-ului în transformarea camerelor pentru copii este crearea unui mediu sănătos, iubitor și sigur. O cameră a copilului creată cu feng shui în minte va servi ca suport emoțional și fizic în timpul mai multor experiențe de creștere a copilului.

Iată 10 reguli feng shui care pe mine m-au inspirat și m-au convins:

1. Selectarea de culori adecvate și de bun augur pentru copilul dumneavoastră

Lumea din jurul nostru este plină de culoare. Ea influențează modul în care răspundem la situații fizic și psihologic. Culorile au puterea de a ne afecta starea de spirit și chiar de a simți o cameră. Orice lucru care creează un răspuns emoțional plăcut poate fi o „piesă de inspirație” perfectă. Deci, cum alegem culoarea „potrivită” pentru a corespunde nevoilor copiilor noștri?

Ca regulă generală, luna de naștere poate fi folosită ca un ghid eficient. Roz, roșu, purpuriu și portocaliu sunt culori de bun augur pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie. Albastru și negru sunt culori de bun augur pentru lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie.

2. Importanța plasării patului

Patul este esențial pentru un somn bun. Un pat bine echilibrat este foarte important pentru a oferi copiilor un sentiment de securitate. În ceea ce privește poziția patului, evitați să îl plasați direct sub grindă, îndreptat direct spre aer condiționat sau în linie directă cu ușa sau toaletă. De asemenea, ar fi bine dacă patul poate avea un perete bun de sprijin în spatele acestuia.

3. Asigurați circulația uniformă a aerului în încăpere

Feng shui subliniază importanța fluxului de „Qi” (de exemplu, circulația aerului). Prin urmare, fiți atenți la calitatea aerului din dormitor. Deschideți ferestrele de multe ori pentru a menține aerul proaspăt și plin de oxigen.

foto: Pinterest

4. Păstrați dormitorul copiilor curat și îngrijit

Feng shui aplicat în camera copilului poate aduce un sentiment de bucurie, în același timp reușind să îndepărteze sentimentul de haos și confuzie adesea prezent în camerele copiilor. Ordinea și curațenia ar trebui menținute permanent, așa că încă de la o vârstă fragedă micuții ar trebui obisnuiți să participe la aceste activități.

5. De preferat, camera copilului dvs. să fie o zonă fără electronice

Dormitorul este locul unde copiii ar trebui să se relaxeze și să se odihnească. Elementele electronice (cum ar fi televizorul, computerul etc.) perturbe fluxul de „Qi” și vor afecta calitatea somnului copilului. De aceea, este recomandabil să eliminați toate elementele electronice inutile din dormitorul copiilor.

6. Evitați să așezați obiecte decorative și jucării (cum ar fi o sabie) în camera copilului dumneavoastră

Evitați plasarea obiectelor ascuțite în camera copilului. Acestea vor face ca el să se simtă nesigur în dormitorul propriu.

7. Pune la vedere premiile, trofeele sau simbolurile dragostei familiei tale

Este o idee bună să afișați obiecte precum desene, fotografii de familie, premii și trofee în camera copilului dumneavoastră.

8. Concepeți designul dormitorului în funcție de nevoile copilului

Dacă puiul tău este distras ușor sau are nevoi speciale, păstrați designul dormitorului cât mai simplu posibil. Evitați tapetul care are șabloane sălbatice, haotice. De asemenea, evitați așezarea mesei de studiu astfel încât el sau ea să poată vedea ce se întâmplă în afara dormitorului.

9. Găsește pozitia academică corectă pentru biroul de studiu

În știința antică a feng shui, „Poziția academică” este un loc care poate spori concentrarea, ajutând astfel copiii să studieze bine. Este foarte ușor să identificați cea mai bună poziție academică. Utilizați ultima cifră din anul nașterii copilului dvs. (de exemplu, 2001 și 2011 se termină cu 1) pentru a găsi poziția academică imediat. Vă puteți aștepta la rezultate academice mai bune prin plasarea biroului de studiu în sectoarele menționate mai jos.

1 – nord – est, 3 – est, 4 – sud – est, 5 – sud, 6 – sud – vest, 7 – vest, 8 – sud – vest.

10. Folosiți uleiuri esențiale adecvate sau difuzor de aromoterapie pentru camera copilului dumneavoastră.

Uleiul de aromoterapie potrivit poate avea un impact pozitiv asupra copilului dumneavoastră. Mușețelul este minunat pentru momentele când copilul este agitat. Lemongrass dă un plus de energie, iar levănțica liniștește și calmează.

Chiar dacă nu sunteți convinși de efecte, aceste 10 reguli feng shui par de bun simț și sunt sigură că nu pot decât să aducă beneficii în amenajarea unei camere sau case.

Citește și: CUM PROIECTEZI UN DORMITOR MONTESSORI PENTRU COPILUL TĂU